<< 04/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930
15.04.2008.

Zapalite strast

Ako vam vaša udobna i lagana veza izaziva zijevanje, pretvorite je u plamen kakav je nekada bio. Evo 10 prijedloga za to!

1. Napumpajte vaš adrenalin
'Radeći nešto uzbudljivo zajedno prvi put, stvorićete neuronalno spajanje u mozgu koje će povezati vašeg partnera sa uzbuđenjem u pozitivnom smislu', kaže seksolog Dr Gabrijel Morisej. 'To može biti padobranstvo, ili nešto manje avanturistično, npr uskakanje u auto i spontan odlazak na produžen vikend zajedno.' Jednostavno, pokušajte bilo šta što će natjerati da vam krv struji brže u tijelu.

2. Prisjećajte se stvari zajedno
Sjetite se kada ste se prvi put upoznali i niste mogli da se zasitite jedno drugog. Prisjetite se zajedno takvih stvari i oživite osjećaj koji ste tada imali tako što ćete se vratiti u vaš omiljeni restoran, mjesto za piknik ili mjesto gdje ste bili na medenom mjesecu ili jednostavno stavite na sebe miris koji je nekada izluđivao vašeg partnera. 'Razgovarajte o tome šta ste bili i gdje ste dospjeli kao par. To oživljava zajedničku istoriju koju imate i to se ne može zamjeniti', kaže DR Sindi Pan, kolumnista rubrika 'duša i tijelo'. 'Najlakše je da se fokusirate na to šta ne valja u vašoj vezi, nego da proslavljate dobra vremena. To je pogrešno.'

3. Pokupite stranca u baru
Ne postoji ništa toliko uzbudljivo kao kada vaš partner privlači nekog drugog. Zato pokušajte da vidite kako vaš partner utiče na druge. Napravite sastanak u prometnom baru, ali tako da sjednete za odvojene stolove. Flertujte jedno sa drugim preko sobe i posmatrajte ko gleda prije nego što se pridružite jedno drugom. 'Ovakve stvari sebi mogu da dozvole parovi koji su dugo vremena u vezi i bezbjedan flert je uzbudljiv. To je, od prilike, kao da imate bezbjednu aferu sa nekim koga već volite', kaže Dr Morisej.

4. Saznajte koje su to stvari koje volite da radite zajedno
Najčešći uzrok za manjak sreće u vezi je to što parovi imaju manjak vremena jedno za drugo. 'Naša veza je umirala zbog nemara. Pretpostavljali smo da će to biti magična veza, ali kada smo izgubili kontakt i kada smo počeli previše da brinemo, nije ostalo baš mnogo da se da.' , izjavio je jedan od ispitanika. Pronalaženje načina da nađete vrijeme jedno za drugo treba da bude prioritet. To ne znači jednostavno opuštanje ispred TV-a. 'Idealno vrijeme sa partnerom bi trebalo da bude drugačije od onoga što uobičajeno radite. Pronađite neki zajednički hobi u kom ćete oboje uživati. Kupite motor i putujte njim, idite zajedno na plivanje ili u vožnju bicikla ili imajte zajedno neki stvaralački hobi. Šta god da izaberete, radite to zajedno.', završio je ispitanik svoje izlaganje.

5. Spontano vodite ljubav
Lako je da parovi upadnu u familijarnu rutinu kada se radi o vođenju ljubavi. Kada znate šta prija, mijenjanje načina vođenja ljubavi pada na vašoj skali prioriteta. 'Pravljenje malih promjena, može radikalno da promjeni vaš seksualni život. Prodrmajte svoju rutinu. Napravite zajedničko kupanje sa upaljenim svijećama u srijedu veče, bez nekog posebnog razloga, vodite ljubav u kuhinji dok spremate večeru zajedno ili jednostavno mjenjajte mjesta za vođenje ljubavi. Nemojte biti stidljivi u iskazivanju svojih fantazija.', kaže Dr Morisej.

6. Počnite ponovo da izlazite zajedno
Ovo možda zvuči kao kliše, ali makar jedan zajednički izlazak nedeljno može da unese velike promjene u vašu vezu. 'To šalje jasan signal da partnera stavljate na prvo mjesto. Dogovorite se tako da naizmjenično svako izabere različitu aktivnost za svaku nedelju, tako da ne završite svaki put u bioskopu ne razgovarajući. ', kaže Dr Pan. Izlasci takođe mogu da začine vaš seksualni život, zato što će osjećaj koji ćete probuditi jedno u drugom takođe protresti i vaš libido. To je naročito značajno za žene.

7. Podjelite nove informacije
Sjećate li se, kada ste se upoznali, kako je svaka izjava vašeg partnera prihvaćena sa oduševljenjem? A sada izgledaju tako dosadno! Održavanje komunikacije otvorenom i živahnom je bitan dio održavanja vaše veze strastvenom. 'Razgovarajte o tome šta mislite o svijetu oko sebe ili o nekoj uzbudljivoj stvari koja vam se dogodila taj da, prije nego standardni razgovori o djeci ili bilo čemu drugom o čemu obično razgovarate. To će dosadu držati podalje od vas i održavaće znatiželju jedno o drugom.', kaže Dr Morisej. Ali nemojte da očekujete samo od partnera da vas zainteresuje, postanite i sami osoba koji biste željeli za svog partnera. Razvijte svoje interese, budite spontani, kreativni i nepredvidivi.

8. Pokažite svoju zahvalnost
Uzimanje zdravo za gotovo je jedna od najčešćijh stvari na koju se partneri, koji su u dugim vezama, žale. Priznanje i potvrda za to što vaš partner radi za vas može da napravi veliko poboljšanje u vašoj vezi. Zato, skuhajte svom partneru njegovo omiljeno jelo ili mu pošaljite cvijeće. 'Akumulacija malih stvari čini vezu srećnom. Svima nama treba ponovno uvjerenje da smo specijalni i zato obraćanje pažnje na male stvari, kao što su pozdrav i poljubac kada ujutru krećete na posao, provjera jedno sa drugim kada stižete kući, kao i razgovor i djeljenje osjećanja i emocija su vrsta predigre koja ojačava vaču vezu na dnevnoj bazi.' Kaže Dr Pan.

9. Nemojte da imate seks
Ovo možda zvuči malo suprotno, ali odlaganje seksa za nedjelju, dvije, čini čekanje mnogo interesantnijim i slađim. To ne znači da ne možete da imate nikakav odnos. Upotrijebite vašu maštu i kreativnost. 'To može biti vrijeme za mnogo maženja i milovanja, grljenja i ljubljenja, što znači da na kreativan način možete da istražujete druge aspekte vaše seksualnosti.', kaže Dr Morisej.

10. Promjenite izgled
Kada su sve granice probijene, on počinje da liči na kamiondžiju, dok ona može da ima bikinu liniju koja se završava kod koljena. Potrošite neko vrijeme pretvarrajući se da pokušavate da impresionirate novog ljubavnika ili ljubavnicu. 'Razmišljajte o tome kao o remontu veze. Radi se o ljubavi ka sebi: biti najbolja osoba koja možete da budete u vezi i samim tim zapalite strast i vatru ponovo.' Kaže Dr Pan.

Mudrost dana

Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


511584