<< 04/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930
09.04.2008.

Sitne laži i povremeni flert zbližavaju?

Ljubomora i očijukanje s drugima učvrstit će vezu jer podsjeća partnere na sve što su zajedno prošli i posjetiti kako su se zaljubili jedno u drugo.

Makar je za mnoge flert jednak prevari, koja vodi početku prekida, nevino očijukanje ipak oživljava vezu, tvrde američki psiholozi. Očijukanje hrani ego, potiče samopouzdanje i čini vas poželjnijima suprotnom spolu, a samim time i partneru.

Upadnete li u ljubavnu rutinu, sitnim očijukanjem opet ćete se osjećati seksepilno, što će partner doživjeti kao jak afrodizijak. Povremena ljubomora je dobra za vezu jer podsjeća partnere koliko su sretni što su imali sreću upoznati se i zaljubiti. No budite oprezni, jer prijeđete li granicu dobrog ukusa, uništit ćete sve što ste gradili.

Vezu ponekad možete učvrstiti i sitnim lažima. Nekima ćete zaštiti partnerove osjećaje ili mu ojačati samopouzdanje. Pritom pazite da ga ne povrijedite. U svakom je trenutku važno biti iskren prema sebi i prepoznati trenutak kad nevina zabava počinje prerastati u želju za prevarom.
Potvrdna iskrenost na škakljiva pitanja poput: “Privlači li te neko osim mene” ne samo da mogu povrijediti partnera nego često izazivaju nepotrebne svađe i nesuglasice.

Konstruktivna svađa može riješiti nesporazume u vezi i često je bolje rješenje od suzdržavanja i šutnje. Tiha patnja i ljutnja zbog gomile nesuglasica pogubna je za ljubav.
Bezazlene laži su dobre ako njima želite zaštiti partnerove osjećaje. No dolaze u obzir samo u slučajevima u kojima nećete poljuljati njegovo povjerenje sazna li istinu.

Poriječkate li se s partnerom, bolje je otići i riješiti nesuglasice kasnije kad ćete biti “hladne glave”. Makar i bile izgovorene u afektu, uvrede će obje strane vrlo teško zaboraviti.

Mudrost dana

Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


511584