<< 04/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930
08.04.2008.

Pravila raskida

Prekidi nisu jednostavni i ponekad vam doslovno mogu preokrenuti život. Ne možete jesti, ne možete spavati niti jasno razmišljati. U cijelom tom košmaru ipak je bitno održati zdrav razum i nastojati ne napraviti neke osnovne pogreške prilikom prekida. Potrebno se držati nekih pravila dok ga ne izbijete iz glave, a vjerujte kad tad hoćete. Sigurno vam nije u cilju ponašati se kao ostavljena luđakinja. Naravno, ukoliko se rastajete kao prijatelji i jednostavno ne gajite ljubavne osjećaje prema bivšem niže navedena pravila ne vrijede. Ali ako i samo malo osjećate patnju i žaljenje nastojte se pridržavati nekih osnovnih pravila kako bi prekid što lakše i normalnije prebrodili:

  • Nemojte ga zvati. Koliko god da je vijest zanimljiva i smatrate da bi je trebao čuti upravo od vas ne dižite telefonsku slušalicu. Nemojte ga čak ni nazvati da pokupite svoje stvari. Neka to učini umjesto vas vaša najbolja prijateljica.
  • Nemojte mu slati mailove, pa čak ni one šaljivog sadržaja koje šaljete grupi prijatelja.
  • Nemojte odlaziti na mjesta za koja znate da on zalazi. Takvi će vas odlasci samo podsjećati na vaše zajedničke trenutke i osjećati ćete se još jadnije.
  • Nemojte koristiti svoje prijatelje kako bi mu se osvetili. Navedeno uključuje razgovore vaših prijatelja s vašim bivšim s namjerom da mu daju do znanja da je budala i da ne zna što je propustio.
  • Nemojte odgovarati na njegove pozive.
  • Nemojte tražiti znakove ili signale koji upućuju na to da bi ponovno mogli biti skupa.
  • Nemojte vjerovati da je prekid privremen. Gledajte na to kao na trajnu situaciju ukoliko on ne poduzme konkretne akcije.
  • Nemojte se skrivati i smatrati da ste gubitnik ako je veza završila.

Mudrost dana

Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


511584