<< 04/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930
08.04.2008.

FruitArt

Pored toga što su slasne za hapati... voćke nam mogu poslužiti i za svakodnevnu zabavu... i pri tome izvući iz nas onu kreativnu crtu koja se krije u svima nama...
Eto, ako budete kreativni u ovim proljetnim ili ljetnim danima... javite se :)

08.04.2008.

Bolovi zbog visokih potpetica prošlost?

Ako želimo izgledati seksi u vrtoglavo visokim potpeticama, nema druge nego pristati na bol, žuljeve i još malo boli. Ali sudeći prema prijelomnoj kolekciji cipela modne marke Marks & Spencer, ti su dani iza nas. Zahvaljujući posebnom ulošku, proljetna kolekcija cipela "Per Una" pružaju zavodljivi hod, ali i ugodu.

Taj poseban uložak premješta težinu tijela s prednje starne stopala na petu zbog čega noga osjeća puno manju potpeticu nego što ona zaista jest. Kako se prsti oslobađaju prevelikog tereta, osim što je cipela ugodnija, držanje tijela puno je prirodnije.

Takva nova tehnologija proizvodnje obuće s ugrađenim ulošcima nazvana "insolia technology" primijenjena je na trideset i pet pari cipela s petom višom od četiri centimetra. Njezin izumitelj je svjetski poznati ortoped dr. Howard Dananberg koji tvrdi kako cipele s potpeticom višom od pet centimetara uzrokuju 64 posto veći pritisak na prste nego cipele s ravnom petom.

Tvrdi kako je taj postotak reduciran na 22 posto prilikom nošenja cipela s umjereno visokom petom. Majstor akupunture Garry Trainer ,omiljen kod celeberetyja poput Gwyneth Paltrow, Judea Lawa i Emme Thompson, objasnio je kako je za nogu najzdravija ravna peta ili ona visine jednog centimetra.

"Prebacivanje težine s prednjeg dijela stopala na stražnji već je veliki napredak i olakšanje jer je tako stabilniji i centar za ravnotežu. Žene imaju dvostruko više problema s koljenima od muškaraca, i to upravo zbog nošenja visokih peta.

Dugotrajno nošenje cipela s visokim potpeticama može rezultirati skraćivanjem Ahilove tetive, nastankom kurjih očiju te bolovima u donjem dijelu leđa", upozorio je Trainer.

Neki medicinski stručnjaci kao najtežu posljedicu dugotrajnog nošenja visokih potpetica ističu čak i pojavu neplodnosti.

08.04.2008.

Žene istražuju: manjak seksa, porast agresivnosti

Istraživanje The Australian Womens Weekly u kojem je učestvovalo 15.000 žena i koje magazin opisuje kao najveće istraživanje ženskih seksualnih navika na ovom kontinentu, donosi najnovija saznanja o ponašanjima žena u spavaćoj sobi.

Rezultati pokazuju da žene rjeđe upražnjavaju seks u odnosu na 30 godina ranije i 47% izjavilo je da upražnjava seksualne aktivnosti najmanje jednom nedeljno, što pad u odnosu na 57% 1980. godine.

S druge strane, izgleda da žene više uživaju u seksu nego ranije – 32% ispitanih žena izjavilo je da glumi lažni orgazam, u odnosu na 37% 1980. godine.

U pogledu nevjerstva, 15% žena je izjavilo da je partner njih prevario, dok je 6% izjavilo da je partner to učinio više od jednog puta.

Uprkos rečenici "dok vas smrt ne rastavi", 27% žena je izjavilo da, ukoliko bi imale priliku, nikad se više ne bi udale za trenutnog partnera.

Zabrinjava činjenica da agresivnost u braku raste – upitane da li su bile silovane od strane muža ili partnera, 22% je odgovorilo potvrdno, što je rast sa 13% iz 1980. godine. Problem nasilja i dalje je prisutan – 18% je priznalo da su fizički bile maltretirane, dok je 35% doživjelo emocionalno nasilje.

08.04.2008.

Ko s kim i kako?

KOMBINACIJE 1

1 i 1
Opa! Ove dvije ličnosti nemaju običaj da čine ustupke. Svaka teži svojoj nezavisnosti, samostalnosti, i boriće se da je osvoji. Sva ta silna energija će poslužiti samo da se ustoliči autoritet jednoga ili drugoga. Ko će prvi popustiti?

1 i 2
Jedinica ima potrebu za osjećajnošću, diplomatijom i nježnošću dvojke. Dvojki je potrebna odlučnost, dinamičnost i zaštita jedinice. Ako jedinica ne smrvi dvojku, ako joj prizna kvalitete, oni će postići ljubavni sklad. U suprotnom, dvojka će snositi posljedice.

1 i 3
U ovoj kombinaciji jedinica trasira put i udahnjuje svoju volju trojci. Zauzvrat, trojka daje svoju otvorenost duha, kreativnost, veze ... Ovo je dinamičan i preduzimljiv par. Ako prijateljstvo ne nadvlada ljubav, osmehivaće im se sreća.

1 i 4
Ova dva broja ne žive istim ritmom. Jedinica je aktivna, borbena, zagrijana za planove. Četvorka ne voli kada se nešto brzo događa i to je destabilizuje. Ova kombinacija je tada bolja za profesionalnu saradnju nego za ljubavne planove.

1 i 5
U njihovim grudima kada se sretnu odjekne prava eksplozija! Ljubav na prvi pogled - žestoka strast, luda ljubav. .. sve je moguće. Međutim, strast je ograničenog trajanja. Impulsivnost jedinice i potreba za nezavisnošću petice mogu da ovu vezu učine nepostojanom nakon nekog vremena.

1 i 6
Svojevoljni karakter jedinice čini da se ona oduševi što će deliti život šestice, koja obožava da pruža drugome zadovoljstvo i dobro razume želje svog partnera. Sve će biti kao u bajci ako jedinica ne pretjera u korišćenju šestice.

1 i 7
Jedinica je predodređena za spoljni, a sedmica za unutrašnji život. Ovo je kombinacija komplementarnih tipova. Oni ne traže bezuslovno duboka osjećanja, već život udvoje i ravnomjernu podjelu odgovornosti. Možda tu ima više prijateljstva nego ljubavi, ali će veza biti trajna.

1 i 8
Ove dvije duše su prekaljene. Teškoća je u tome što je teško odrediti ko tu dominira, i ko određuje pravac. Ukoliko partnerima nije stalo do spoljnih manifestacija nježnosti i ljubavi, sve će biti dobro. Ova kombinacija je, dakle, pogodnija za materijalnu i profesionalnu stranu nego za sentimentalnu.

1 i 9
Jedinici, realističnoj, samovoljnoj i povjerljivoj, biće potrebni idealizam i originalne ideje devetke. U ovoj vrlo komplementarnoj kombinaciji materijalno i duhovno, ljubav i prijateljstvo moći će da postoje zajedno.KOMBINACIJE 2

2 i 2
Dvojke su rođene da dijele ljubav i, na tom polju, savršeno se slažu. Biće im, međutim, teško da budu spokojne, da, pruže zaštitu, smanje i napetost i zebnje jedna drugoj. Jedinstvo je moguće (naročito na profesionalnom planu i u prijateljstvu), ali u ljubavi nedostaje dopunjavanje dobra ravnoteža između intimne sreće i otvorenosti prema spoljnjem svijetu.

2 i 3
U ovoj kombinaciji dvojka će pružiti trojki ljubav i mir, što je ovoj potrebno, a trojka će pokloniti dvojci svoj radoznali duh i polet.

2 i 4
Dvojka, kojoj je toliko potrebna ljubav, biće spokojna zahvaljujući dubokim, trajnim i pouzdanim osjećanjima četvorke. One se razumiju, cijene, žele. Samo, ko će učiniti prvi korak?

2 i 5
Nema nimalo sumnje da se ova dva broja privlače. Dvojka, međutim, neće nikada biti zaista mirna. U stvari, ona je više zavisna, a petica... nezavisna! Za one koji vole burne i zapetljane veze, ovo je dobra kombinacija.

2 i 6
Evo dva broja koja govore o ljubavi i harmoniji. Ona više ne mogu bez zajedničkog života, braka ... Ovo je postojana kombinacija, sačinjena od blagosti i nježnosti. Jedini uslov: ponekad otvoriti neki prozor prema spoljašnjem svijetu.

2 i 7
Najprije treba da znate da sedmica ne iskazuje lako svoja osjećanja, a dvojka to toliko želi... Što se tiče prijateljstva, ova dva broja se razumiju, ali im prijeti opasnost da zbog toga potisnu duboka osjećanja.

2 i 8
Osmica voli da sve uzima u svoje ruke, a dvojka da bude u nečijim rukama. Odlično! U ovoj kombinaciji nema kontraindikcija. U svim oblastima života osmica će djelovati, štititi, vladati, a dvojka će se baviti ostalim - ljubavlju.

2 i 9
Ovo je spoj dva emotivna tipa, dvije vrlo različite imaginacije. Dok je dvojka okrenuta prema unutrašnjem životu para, devetka je okrenuta spoljašnjem svijetu. Obije su krhke, nespokojne. Moguće je prijateljstvo između njih, ali je strastvena veza reda.KOMBINACIJE 3

3 i 3
Sličnosti se privlače. Ova dva broja se neće dosađivati u zajedničkom životu jer komuniciraju vrlo dobro i dijele svoj polet. To su dva drugara, prijatelja, ali na ljubavnom polju nedostaju neki činioci: dopunjavanje, postojanost koja bi štitila ovu vezu od vremena koje teče.

3 i 4
Ova dva broja nijesu slična. Utoliko bolje! Koliko je trojka spontana i poletna, toliko je četvorka stabilna i obazriva. Sve je, dakle, moguće. Ako četvorka ne obuzda malo poletnost trojke i ako trojka ne unese previše izvještačenog u svoja osjećanja, sve će biti dobro. Prava mjera je vrlo osjetljiva. No, zar ljubav nije baš takva?

3 i 5
Ova kombinacija ne rađa mrzovolju. I jedno i drugo žele da se zabavljaju, da pujutu, da iskuse nešto novo. Ovim neparnim brojevima je potrebno razvijanje para, stalno poboljšavanje veze. Oni dijele intelektualna, ljubavna i materijalna interesovanja.

3 i 6
Ova kombinacija znači da ste izvukli premiju! Plemenitost, sklad, ljubavno spokojstvo - sve je tu. Trojka i šestica imaju sve što je potrebno za potpunu ljubav. Bravo!

3 i 7
Ova veza na intelektualnom planu dobro funkcioniše. Na ljubavnom polju je, zato, mnogo teža situacija. Trojka teži da se iskaže, da se zabavlja, da otkriva, a sedmica je promišljena, povučena, tajnovita. Ako je životna radost trojke zarazna, sedmica će izići iz svoje ljušture. Inače, njihovi putevi će se razići.

3 i 8
Osmici je potrebna visina da bi upravljala situacijom, ali trojka ne podnosi prisilu. Na profesionalnom planu imaju šansu da uspiju zajedno, ali im u ljubavi nedostaje blagosti, nježnosti i prepuštanja.

3 i 9
Slaganje na intimnom planu, zajednički poduhvati, mogućnost zajedničkog otkrivanja bijelog svijeta: ova veza je sačinjena od davanja i pružanja, sjedinjenog srca i duše.KOMBINACIJE 4

4 i 4
Brojka četiri je postojanost. Dvije četvorke već čine nepokorenost. Teško da će ovaj par napredovati, da će se bogatiti novim željama i planovima ... Postoja nost se može pretvoriti u tvrdoglavost, vijernost i posesivnost.

4 i 5
Koliko su samo ova dva broja različita! Četvorka baš ne voli promjene, a petica ih obožava. Četvorka se upušta u nešto tek poslije zrelog razmišljanja, a petica prosto srlja! Ovom paru prijeti obostrano nerazumijevanje.

4 i 6
Veza ova dva broja ima sve preduslove za uspijeh. U stvari, oba govore o materijalnoj stabilnosti, osjećajnom spokojstvu i ljubavnom skladu. Dugo će biti srećni i imaće puno djece.

4 i 7
Četvorka nije otvorena, sedmica još manje. To ih čini sličnim. Ne očekujte u ovom paru ljubavnu eksploziju i vatrenu strast, već pre iskrenost, razumijevanje, izvjesno osjećajno spokojstvo.

4 i 8
Četvoka i osmica govore istim jezikom. Potrebna im je sigurnost na ljubavnom planu, ali i materijalni uspjeh. No, ko će biti vođa, a ko će sa punim povjerenjem prepustiti drugome da ga vodi? Zajednički život (profesionalni ili bračni) će se ostvariti kada odrede zajednički cilj.

4 i 9
Ova dva broja se često, privlače. Međutim, kada četvorka, radna i difciplinovana, sretne devetku, idealistu, sanjara i samo sebi svojstvenog tipa, sve je moguće. Dopunjuju se ili će se samo sresti u prolazu.KOMBINACIJE 5

5 i 5
Ova dva broja se odmah prepoznaju i procijene. Imaće priliku da podijele čulnu želju, sklonost ka putovanjima, promjenama i slobodi. Riječ "sloboda" je prava formula za ovu vezu. Da li, međutim, mogu ostati vjerni jedno drugom?

5 i 6
Šestica voli harmoniju, nježnost, trajnost i mirnoću. Petica voli svoju zavisnost. Ako šestica ne pati zbog ne postojanosti petice, a šestica zbog težnji petica da je "prišrafi", onda je to moguće. Nije lako, ali je moguće.

5 i 7
Petica je dinamična i otvorena, a sedmica više usamljenički i povučen tip. Pošto su, međutim, obije nezavisne i originalne, to ih privlači. Pogodna veza za duhovno, intelektualno i profesionalno slaganje. Putovanja, otkrivanja, pustolovine ...

5 i 8
Petica je opčinjena autoritetom i željom osmice za uspjehom. S druge strane, osmicu čudi živahnost i pustolovni duh petice. Privlačnost je obostrana i slažu se. Ipak, treba se plašiti trvenja. Ni jedno ni drugo ne trpe bilo kakvu zavisnost i ograničavanje.

5 i 9
Ova kombinacija je predodređena za snove, boemski život, putovanja, poduhvate... Ono što se činilo nemogućnim i nevjerovatnim to više nije. Naravno, ovaj par će doživljavati uspone i padove, preokrete i zastoje. Ko bi se, uz sve ovo, brinuo i o materijalnoj situaciji?KOMBINACIJE 6

6 i 6
Ljubav, porodica i dom - to je njihovo obilježje. Oduševljavaju se stvaralaštvom i umjetničkim poduhvatima. Da li je to, onda, savršenstvo? U potpunosti nije, jer će ponekad nastati problemi zbog neodlučnosti, emotivnosti ili nedostatka strogosti. Ljubav između šestica, u zatvorenom krugu, može usrećiti, ali i ugušiti.

6 i 7
Sjedinjavanje srca (šestice) i duha (sedmice) i dobro i zip. One će se razumjeti i činiće ustupke, samo će se osjećati obmanutim zato što ne mogu u potpunosti komunicirati. U stvari, šestici je često potreban neko drugi, a sedmici je ponekad potrebno da bude sama.

6 i 8
Graditi materijalno prije svega - to je deviza osmice. Osjećanja prije svega - deviza je šestice. Dakle, baciće se na posao. Ako osmica malo zaboravi svoju potrebu za dominacijom i ako šestica ostane opčinjena moralnom snagom osmice, ova graditeljska igra će biti ljubav. U suprotnom, materijalno će nadvladati sentimentalno.

6 i 9
Šestica mašta o idealnoj ljubavi. Devetka idealizuje ljubav. Ovo je bogata i složena kombinacija jer su i jednoj i drugoj potrebni dokazi. Ako su sposobni da ih dovoljno pruže, ako postoji obostrano povjerenje, doživjeće fizičku i duhovnu ljubav.KOMBINACIJE 7

7 i 7
Ovo je veza između dvije zatvorene i usamljeničke ličnosti. Na polju prijateljstva, duhovnosti i profesije cijene se i poštuju.

7 i 8
Kod sedmice se sve svodi na duhovni svijet, a kod osmice na materijalni. Na poslovnom planu ovo jedinstvo je dobro, dopunjuju se. Na sentimentalnom, budući da osmica voli da dominira nad partnerom, a da sedmica teško podnosi zavisnost, nije baš ružičasto.

7 i 9
Šta povezuje ova dva broja? Svijet ideja, duhovni život, potraga za jedinstvenim načinom života. Dijeliće intelektualne strasti, ali oprez: na polju ljubavi devetka je pravi idealista.KOMBINACIJE 8

8 i 8
Autoritet, moć, ambicija - osmice govore o istom. Vole da osvajaju, hoće da uspiju, ukratko: energije i hrabrosti im ne nedostaje. Ipak, postoji opasnost da se više okrenu poslovima nego ljubavi. Veza je moguća pod uslovom da se manu takmičenja među sobom.

8 i 9
U ovoj vezi osmica daje devetki svoju energiju i ambiciju, a zauzvrat, devetka nudi nove ideje i imaginaciju. Na profesionalnom planu ova veza je plodna, ali na emocionalnom im suviše smetaju različiti ciljevi. Da li se mogu svesti konkretno (osmica) i apstraktno (devetka)?KOMBINACIJE 9

9 i 9
Devetke su na istim talasnim dužinama i sa malo riječi se slažu i na duhovnom, i na intelektualnom, i na običnom prijateljskom planu. Nježnost, čulnost i prepuštanje u ljubavi njih ne približava. Možda su već dalje od ljubavi?

08.04.2008.

Smiješne bebe

08.04.2008.

Milioneri08.04.2008.

TV gafovi

08.04.2008.

Kad ljudi ne bude

Na Internetu su osvanule ilustracije onoga što će se desiti kada sutra čovječanstvo, iz nekog razloga, nestane sa lica Zemlje, koje su kreirane za potrebe britanskog TV dokumentarca "Life After People". Zanimljivi dokumentarac nudi apokaliptičnu prognozu za našu civilizaciju, prema procjenama nekoliko astrofizičara i autora ovog dokumentarca Davida Brina.


08.04.2008.

Zabranjene reklame

08.04.2008.

Čas crtanja

08.04.2008.

Bushizmi

Izjave američkog predsjednika postale su toliko popularne da su dobile i posebno ime - bušizmi. Iz usta najmoćnijeg državnika tijekom njegova mandata izletjelo je toliko nebuloza da ih je teško prebrojati. Na Internetu ima nekoliko desetaka siteova posvećenih isključivo Bushovim verbalnim ekshibicijama, glupostima, nespretnostima, koje su dobile i poseban naziv – bušizmi. Ti se siteovi svakodnevno dopunjuju novim njegovim nezgrapnim izjavama.


TOP 25


1. ''Obećajem vam da ću slušati sve što se ovdje kaže, iako tu nisam bio'' - na ekonomskom forumu u Texasu 2002. godine

2. ''Provodimo mnogo vremena razgovarajući o Africi, što bi i trebali. Afrika je nacija koja boluje od nevjerojatne bolesti'' - u Gothenburgu (Švedska) 2001. godine

3. ''Naučite dijete čitati i ono će proći test pismenosti'' - u Townsendu (Tennessee) 2001. godine

4. ''Oboje koristimo pastu Colgate'' - nakon što ga je novinar upitao što ima zajedničko s britanskim premijerom Tonyem Blairom, Camp David 2001. godine

5. ''Plemenska suverenost znači suverenost. Mislim, dana vam je suverenost i na vas se gleda kao na suvereni entitet'', Washington 2004. godine

6. ''Preletim naslove samo kako bi dobio uvid u to što je aktualno. Rijetko čitam vijesti, ali me informiraju ljudi koji su ih vjerojatno pročitali'' - Washington, 2003. godine

7. ''Ja sam zapovjednik - vidite, ne moram objašnjavati - ne moram objašnjavati zašto govorim što govorim. To je zanimljiva stvar kad si predsjednik'' - citat iz knjige ''Bush at War''

8. ''Ovdje sam kako bih vas obavijestio da će ovaj četvrtak šalteri i avioni odletjeti s aerodroma Ronald Reagan'' - Washington, 2001. godine

9. ''Rat protiv terorizma uključuje Saddama Husseina zbog prirode Saddama Husseina, povijesti Saddama Husseina, i njegove volje da samog sebe terorizira'', Grand Rapids, 2003. godine

10. ''Vidio sam anketu u kojoj je pisalo kako je dobar put/pogrešan put u Iraku bolji od onog u Americi. Prilično je jak. Mislim, ljudi vide bolju budućnost'' - Washington, 2004. godine
11. ''Ma ne, nećemo imati žrtava'' - u raspravi o ratu u Iraku s Patom Robertsonom, osnivačem Kršćanske koalicije

12. ''Trebamo zakon o energiji koji će poticati njezinu potrošnju'' - Trenton, 2002. godine

13. "Imate li i vi crnce?" - pitanje upućeno brazilskom predsjedniku Fernandu Cardosu, Washington 2001. godine

14. "Ne mogu zamisliti kako bi netko poput Osame bin Ladena shvatio radost Hanuke'' - Washington 2001. godine

15. ''Na svaku fatalnu pucnjavu dolaze tri nefatalne pucnjave. Ljudi, to je u Americi neprihvatljivo. Jednostavno neprihvatljivo. Moramo učiniti nešto u vezi toga'' - Philadelphia 2001. godine

16. ''Ne znam zašto razgovaramo o Švedskoj. Oni su neutralni. Oni nemaju vojsku'' - sastanak s Tomom Lantosom u Bijeloj kući, 2002. godine

17. ''Ja sam majstor u niskim očekivanjima'' - tijekom leta Air Force One, 2003. godine

18. ''Ja nisam analitičan. Znate da ne provodim mnogo vremena razmišljajući o sebi, zašto radim neke stvari'' - tijekom leta Air Force One, 2003. godine

19. ''Ja znam u što vjerujem. I nastavit ću izražavati ono u što vjerujem i u što vjerujem. Vjerujem da je ono u što vjerujem ispravno'' - Rim, 2001. godine

20. ''Zaista bogati ljudi ionako će smisliti kako izbjeći poreze'' - objašnjavajući zašto su visoki porezi loša strategija, Annandale 2004. godine

21. ''Vidite, slobodne države su miroljubive države. Slobodne države ne napadaju jedna drugu. Slobodne države ne razvijaju oružje za masovno uništenje'' - Milwaukee, 2003. godine

22. ''Najvažnija stvar za nas je naći Osamu bin Ladena. To nam je najvažniji prioritet i nećemo mirovati dok ga ne nađemo'', Washington, 2001. godine

23. ''Ne znam gdje je bin Laden. Nemam pojma i nije me briga. To nije važno. To nije naš prioritet'' - Washington, 2002. godine

24. Sve u svemu ovo je bila fantastična godina za Lauru i mene'' - opisuje svoju prvu godinu u Bijeloj kući, tri mjeseca nakon 11. rujna

25. ''Našli smo oružje za masovno uništenje. Našli smo laboratorije i naći ćemo još oružja. Oni koji misle da nismo našli ništa varaju se. Jer našli smo oružje, a ne kako drugi misle da nismo našli. Oružje za masovno uništenje mora biti negdje'' - Washington, 2003. godineOstali bushizmi

“Ja znam u što vjerujem i ja ću uvijek govoriti ono što ja vjerujem, a ja vjerujem da vjerujem u ono što vjerujem.”
“Svi ambiciozni ljudi moraju znati da se uspjeti može samo s uspjehom, a ne s neuspjehom.”
“Velika većina našeg uvoza dolazi iz inozemstva.”
“Čini mi se da smo krenuli nezaustavljivim putem prema slobodi i demokraciji – ali se to može promijeniti.”
“U jednu riječ može se sažeti odgovornost onog koji vlada, a ta jedna riječ glasi: ‘Budi potpuno pripremljen.’”
“Donio sam neke jako dobre odluke u prošlosti. Donio sam i neke jako dobre odluke u budućnosti.”
“Budućnost će nam sutra biti bolja.”
“Mi ćemo imati najbolje obrazovane Amerikance na svijetu.”
“Ljudi koji su stvarno jako izvitopereni mogu doći i na vrlo važne funkcije, pa potom imati i ogroman utjecaj na politiku.”
“Ako ne postignemo uspjeh, u opasnosti smo od neuspjeha.”
“Mi stojimo uz NATO. Mi smo dio NATO-a. Mi stojimo uz Europu. Mi smo dio Europe.”
“Nizak postotak birača na izborima pokazuje da je manji broj ljudi izašao na birališta.”
“Kad su me pitali tko je odgovoran za nerede u Los Angelesu, moj je odgovor bio jednostavan: za nerede su odgovorni oni koji su izazvali te nerede, a za ubojstva su bili odgovorni oni koji su počinili ta ubojstva.”
“Mi smo spremni za događaje koje je nemoguće predvidjeti, a koji će se možda dogoditi, ali se možda i neće dogoditi.”
“Za američku svemirsku agenciju NASA svemir je prvi prioritet.”
“Kad pažljivije proučimo stvar, vidjet ćemo da su učitelji jedina profesija koja podučava našu djecu.”
“Nije zagađenje ono što ugrožava naš okoliš, njega ugrožavaju nečistoće u našem zraku i našoj vodi.”
“Vrijeme je za ljudsku vrstu da uđe u Sunčev sustav.”
“Ja ću nastaviti govoriti ovoj naciji što o njoj mislim kao o ljudskom biću i pojedincu.”
“Mislim da se svi slažemo da je prošlost prošla.”
“Vidim da ljudi imaju povjerenja u mene. Svaki put to osjetim kad mi u predizbornoj kampanji nepoznati ljudi dođu i kažu: ‘Nemojte nas opet iznevjeriti.’”
“I tako, u mojem stanju, mojem stanju unije, zapravo stanju, mojem govoru naciji, ma zovite to kako želite, govoru naciji, ja sam zatražio od Amerikanaca da daju 4000 godina, zapravo 4000 sati na godinu, do kraja svog života, u službu Amerike, da , to sam tražio, 4000 sati.”
“Mi imamo džepove trajnog siromaštva u našoj zemlji, kojima ja ne dopuštam da nastave, pa stoga nastojim da oni prošire svoja krila diljem Amerike, kako bi se osjetio taj divan duh suosjećanja.”
“Jasno mi je da nemir na Bliskom istoku stvara nemir na Bliskom istoku.”
“Nadam se da će Kongres izglasati zakon s kojim ću ja moći živjeti čak ako i ne bude izglasan.”
“Vrlo je važno da naš narod shvati da, kada je više trgovine, onda se više trguje.”
“Da u SAD-u postoji diktatura, bilo bi mi mnogo lakše. Naravno, kad bih ja bio diktator.”
“Divna stvar u knjigama jest to što se katkad u njima mogu naći i prekrasne slike.”
“Znam da ljudi i ribe mogu zajedno živjeti miroljubivo.”

08.04.2008.

Smiješne reklame

08.04.2008.

Pravila raskida

Prekidi nisu jednostavni i ponekad vam doslovno mogu preokrenuti život. Ne možete jesti, ne možete spavati niti jasno razmišljati. U cijelom tom košmaru ipak je bitno održati zdrav razum i nastojati ne napraviti neke osnovne pogreške prilikom prekida. Potrebno se držati nekih pravila dok ga ne izbijete iz glave, a vjerujte kad tad hoćete. Sigurno vam nije u cilju ponašati se kao ostavljena luđakinja. Naravno, ukoliko se rastajete kao prijatelji i jednostavno ne gajite ljubavne osjećaje prema bivšem niže navedena pravila ne vrijede. Ali ako i samo malo osjećate patnju i žaljenje nastojte se pridržavati nekih osnovnih pravila kako bi prekid što lakše i normalnije prebrodili:

  • Nemojte ga zvati. Koliko god da je vijest zanimljiva i smatrate da bi je trebao čuti upravo od vas ne dižite telefonsku slušalicu. Nemojte ga čak ni nazvati da pokupite svoje stvari. Neka to učini umjesto vas vaša najbolja prijateljica.
  • Nemojte mu slati mailove, pa čak ni one šaljivog sadržaja koje šaljete grupi prijatelja.
  • Nemojte odlaziti na mjesta za koja znate da on zalazi. Takvi će vas odlasci samo podsjećati na vaše zajedničke trenutke i osjećati ćete se još jadnije.
  • Nemojte koristiti svoje prijatelje kako bi mu se osvetili. Navedeno uključuje razgovore vaših prijatelja s vašim bivšim s namjerom da mu daju do znanja da je budala i da ne zna što je propustio.
  • Nemojte odgovarati na njegove pozive.
  • Nemojte tražiti znakove ili signale koji upućuju na to da bi ponovno mogli biti skupa.
  • Nemojte vjerovati da je prekid privremen. Gledajte na to kao na trajnu situaciju ukoliko on ne poduzme konkretne akcije.
  • Nemojte se skrivati i smatrati da ste gubitnik ako je veza završila.
08.04.2008.

Kako da vas oralno zadovolji

Muškarci vole zadovoljiti zenu, no ponekad se jednostavno suzdrzavaju u oralnoj akciji za kojom toliko zudite. Stoga evo nekoliko taktika kako bi ga ponukali da provede više vremena u vašim juznim krajevima.

Oralni seks zasigurno zauzima prvo mjesto u seksualnom zivotu mnogih zena. To i ne cudi, buduci da vi jednostavno lezite i uzivate dok vaš dragi sve odraduje i dovodi vas do vrhunca. Ipak premalo zena je oralno zadovljeno u kolicini u kojoj bi zeljele biti.
Pitanje je gdje lezi problem?
Iako muškarci izjavljuju da je oralni seks jedan od njihovih najdrazih nacina kako zadovoljiti zenu, moze se dogoditi da ih je jednostavno strah pitati za upute kako bi bili što bolji odnosno kako ne bi ostavili loš dojam. Ili mu vi jednostavno ne dajete dovoljno na znanje koliko vam je oralni seks bitan. Također, postoje muškarci koji su jednostavno sebicni i prvenstveno se koncentriraju na zadovoljenje svojih zelja.

Taktika 1: Progovorite!
Jednostavno mu jasno i glasno recite da zelite više oralnog seksa u vašem odnosu.

Taktika 2: Njegujte svoje intimne dijelove!
Muškarci su vizualni tipovi te ce reagirati vrlo pozitivno na njegovano intimno podrucje. Brazilka bi ga mogla definitivno izludjeti i ponukati na cešci oralni seks.

Taktika 3: Probudite njegovu natjecateljsku stranu!
Muškarci su prirodno skloni natjecateljstvu. Preokrenite to u svoju korist izazivajuci ga rijecima:' Uvjerena sam da me ne mozeš dovesti do orgazma samo svojim ustima.' Dozivjeti cete ga sigurno.

Taktika 4: Signalizirajte svoju zelju tijelom i glasom:
Jednostavno mu priblizite glavu tamo gdje zelite da vas ljubi i potaknite ga glasnim odobravanjem.

08.04.2008.

10 koraka: Kako GA zavesti

Vec duze vrijeme svidja ti se jedan decko...dobar je komad i cini ti se neosvojiv ali nije tako....svaka djevojka ima moc da osvoji muskarca samo treba pratiti ove korake i biti strpljiv!!!!

1 korak - nikad ne bulji i direktno ih ne gledaj u oci, jer muskarci su sramezljivi...

2 korak - ne glumi lahko osvojivu djevojku, ali ne i nezainteresovanu, nadji granicu izmedju toga...

3 korak - ako te u klubu pocaste picem... uzvrati... jer muskarci NE vole sponzoruse!!!

4 korak - ako ti pridje nadji neku zanimljivu temu iz zivota... nemoj mu odmah dati do znanja da ti se svidja... strpi se...

5 korak - daj mu do znanja da mu vjerujes.. povjeri mu neku malu tajnu...

6 korak-  nikad ne tracaj o drugarici pred njim jer ce pomisliti da si uzasan prijatelj!

7 korak - ako te zamoli za ples... plesi elegantno, pomalo zavodnicki ali ne previse... tj.pokazi da imas stila!!

8 korak - ako ti ponudi voznju do kuce... ne prihvati, reci da ides taksijem.. tada ce se zapitati da li uopste ides kuci???:)

9 korak - bude li uporan u svojoj namjeri... prihvati hladnokrvno...

10 korak - ako te pokusa poljubiti reci da je jos uvijek rano dok se bolje ne upoznate... tako ce te vise pozeljeti i ne brini nazvat ce te sutra!!!!!!

Mudrost dana

Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


511584