<< 04/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930
07.04.2008.

Šta nas pali, a šta gasi?!

Zahtjevi, sebičnosti te umišljenost i prepotencija seks i vezu uništavaju. Iskrene želje, samouvjerenost i otvorenost prema partneru je grade.

 
ŠTA PALI  NJEGA
> Ženi koja uživa u seksu muškarac će dati sve od sebe da joj to i omogući. I oboje će biti na dobitku
> Ni uz što se muškarac neće osjećati poželjnije nego uz ženu koja povremeno preuzme inicijativu. Samopouzdanje, a s njim i libido, narast će mu do neba.
> Lažnu pohvalu muškarac će prozrijeti. No "hvala" za pruženo zadovoljstvo i kompliment koji stoji reći će mu ono što želi čuti - da je "najbolji" ljubavnik na svijetu.
> Muškarcu će srušiti samopuzdanje izjave tipa "Nemoj to raditi". "Više volim kad mi radiš to" će ga podići. Time dobiva "upute" koje žarko želi a da se ne osjeća nevještim.
> Takav par, a prije svega njihov seksualni život, predodređen je za uspjeh. Osjećat će se poželjno, a seksu će pristupati bez straha da postane oruđe u svađama.

ŠTA GA GASI
> Bez "povratne informacije" muškarac će brzo izgubiti interes. Čak je i gluma bolja od beživotnog ležanja
> Nije toliko važno kako žena izgleda koliko da se trudi istaknuti atribute, a skriti mane. Ženu koja se zapusti doživljavat će kao nesigurnu. Ili kao da ne želi partnera.
> Žena koja misli da je izgled sve što ima za ponuditi i troši sate na dotjerivanje muškarce odbija. Muškarcima je važan izgled, ali samo kao odraz samopouzdanja.
> Dok će goropadnica koja zahtijeva seks većinu muškaraca uplašiti, neće se dugo zadržati ni uz ženu koja ne pokazuje nikakav interes za seks. Osjećat će se neželjenim.
> Strah od vlastite seksualnosti kod partnerice muškarac će trpjeti neko vrijeme. Dokle god vjeruje da može "osloboditi" ženu o kočnica. No ako ne uspije, otići će.

 

ŠTA PALI  NJU
> Hvali li partner njeno tijelo, žena će se osjećati zadovoljno u "svojoj koži". I htjeti zadovoljstvo podijeliti
> Osjeća li se voljenom i sigurnom u vezi, žena će otpustiti kočnice i u seksu. Njima je prije svega "šlag na torti". Više no na izgled ili išta drugo, žene reagiraju na sigurnost.
> Muškarcu koji osluškuje želje žene i želi je zadovoljiti žena će oprostiti i eventualne pogreške. I pojuriti u spavaću sobu da ga poduči, na obostrano zadovoljstvo.
> Uživa li muškarac u svakoj sekundi međusobnih dodira umjesto da se žuri prema "cilju", ona će se osjećati kao da je najljepša i napoželjnija žena na svijetu.
> Ne treba mu biti sve na svijetu, ali žena želi biti prva na listi prioriteta. Osjeća li se kao kraljica njegova srca, tretirat će ga kao kralja u ljubavnom gnijezdu.

ŠTA JE GASI
> Muškarac koji ne pokazuje interes da nauči kako zadovoljiti partnericu želju za uživanjem gasi i kod nje
> U dobroj vezi nema mjesta sebičnosti. Ni u seksu. Osjeća li se samo kao objekt koji služi muškarcu, a ne aktivni sudionik, žena će brzo potražiti novog partnera.
>Uzbuđenje je glavni sastojak sjajnog seksa. Ne pokaže li muškarac barem malo mašte, seks se svodi na dosadnu mehaniku. Pa će mu i žena pristupati kao robot.
> Nesigurnost i nedostatak elementarne vještine žena će trpjeti neko vrijeme. No ako ih ne uspije razbiti, potražit će nekoga vještijeg i sklonijeg učenju.
> Mjesta napretku uvijek ima. Jedino što je gore od muškarca koji se boji ženina tijela je onaj koji misli da zna sve. Samouvjeren ljubavnik je dobar. Prepotentan loš.

Mudrost dana

Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


511584