<< 04/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930
06.04.2008.

Savjeti za zabavniji život

Pomalo ste umorni i nezadovoljni jer vam život ne donosi nova uzbuđenja i potpuno se pretvorio u rutinu? Ponekad i odlučite nešto promijeniti, ali odluka se ne pridržavate pretjerano dugo. Umjesto da opet ponavljate istu grešku i donosite dramatične odluke kojih se nećete moći pridržavati, pokušajte slijediti navedene savjete koji bi trebali biti zabavni što će pomoći pridržavanju.

 

Smiješite se više – Svaki dan se pogledajte u ogledalo i darujte sebi zadovoljan i blag osmijeh.

 

Odmarajte se dovoljno – Ako se ne možete priviknuti na ideju da ništa ne radite i teško vam se odmarati pronađite neki jednostavan hobi: čitajte, slikajte ili izrađujte nakit. Ali nemojte sebi postavljati ciljeve vezane uz hobi i od opuštajuće aktivnosti napraviti stres.

 

Napravite male promjene – Počnite s malim promjenama. Pronađite početni korak i krenite u smjeru kojem želite postepeno. Ništa se ne događa preko noći.

 

Postanite znatiželjni – Što više želite znati o svijetu i ljudima koji vas okružuju to vam život postaje strastveniji. Znatiželja vam također pomaže ostati otvorenim i fleksibilnim.

 

Računajte svaki korak – Veselite se svakoj promjeni. Nije bitan samo cilj, nego i ono u međuvremenu.

 

Vratite se prirodi – Većinu dana provodite okruženi umjetnim stvarima zbog toga se potrudite svjesno vratiti prirodi, bar po pitanju prehrane i njege tijela.

 

Užitak neka vam bude prioritet – Napravite popis stvari u kojima uživate i radite ih.

 

Obojite život – Birajte različito voće i povrće, raznobojnu odjeću, ali i prijatelje.

 

Voda je nužna – Osam čaša tekućine nužno je pravilno funkcioniranje. Ako imate mogućnosti u prostoriji u kojoj boravite postavite malu (ali prirodnu) fontanu. Pretakanje vode ionizira prostor.

 

Probudite se sretni – Možda vam se ne čini tako, ali zapravo ovo je jednostavno. Čim otvorite oči recite: „Danas sam odlučio biti sretan“.

 

U raspored dodajte neuobičajene aktivnosti – Svaku sedmicu odvojite bar sat vremena za aktivnosti koje nisu uobičajene za vaš stil života.

 

Kupite alat – Vjerovali ili ne popravci su zabavni i nemojte dopustiti samo muškarcima da se zabavljaju.

 

Prebacite se na ribu – Ne samo da prehrana bogata morskim plodovima smanjuje rizik srčanog napada, nego pomaže očuvanju zdravlja općenito, te može popraviti raspoloženje.

 

Slušajte – Često mislimo da je dobar komunikator osoba koja zna izreći točno ono što misli, međutim umjetnost komunikacije krije se u slušanju i shvaćanju.

 

Nikad nemojte završiti dan s vijestima – U krevetu biste se trebali odmarati i prikupljati energiju za sljedeći dan, a ne razmišljati o onome što ste upravo čuli, bilo dobro ili loše. Dan uvijek završite s nečim što vas opušta.

 
Postanite ranoranilac – Probudite se trideset minuta ranije i to vrijeme iskoristite za meditaciju, tjelovježbu, jutarnju šetnju…

 

Ne zaboravite na zdravstvene preglede – Naručite se i redovno odlazite na potrebne kontrolne preglede čak i ako se ne osjećate loše.

 

Napravite modnu reviju – Najmanje dvaput godišnje izvucite svu odjeću i obuću iz ormara i isprobajte je.

 

Gradite nova prijateljstva – Stara prijateljstva je nužno njegovati, ali morate dopustiti i novim osobama da vam uđu u život.

 

Napravite generalno čišćenje – Generalno čišćenje napravite najmanje dvaput godišnje, ali redovno bar jednom mjesečno napravite ga u blažem obliku.

Mudrost dana

Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


511584