<< 04/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930
03.04.2008.

Životni moto

Svjesno ili ne, uglavnom postupamo po nekom unutrašnjem mehanizmu koji određuje vrijednosne sustave i, samim tim, naše reakcije na određene situacije. Mnogi će to uobličiti u izreku ili - životni moto, te je tako, primjerice, ”Daj što daš!� jedna od omiljenih izreka vas rođenih u zoodijačkom znaku BLIZANACA, uz onu, nešto ležerniju: ”Kako došlo, tako otišlo�, dok će se, za razliku od njih, ŠKORPIONI u više-manje sličnim situacijama obično držati one: ”Sve ili ništa!�, iako je pripadnicima ovog znaka daleko najomiljenija izreka:�Pamti pa vrati�. Oni, ”zločestiji�, primjerci trebali bi porazmisliti i o onoj: ”Tko drugome jamu kopa...�, ili ”Oko za oko, zub za zub� budući da su i inače vrlo osvetoljubivi po prirodi.

Izreke vas OVNOVA gotovo su uvijek natjecateljskog karaktera poput:�Tko prvi djevojci - njegova je!� ili one beskompromisne (pogotovo ako su jako zaljubljeni): ”U ljubavi i ratu sve je dopušteno!�. Od drugih će, nestrpljivi i ”lajavi� Ovan čuti uglavnom: ”Ispeci pa reci!�, "Strpljen - spašen", ili onu: ”Neće grom u koprive!�.

Oprezni i ozbiljni BIKOVI će, sa svoje strane, najradije razmišljati kako je: ”Pametnome i jedna dosta!� (zlobnici će, pak, često puta reći kako njima nikad dosta novca i nekretnina), što, recimo, nikako nećete moći objasniti veselim i luckastim STRIJELCIMA koje bi učestalo trebalo podsjećati na izreku: �Prvo skoči pa reci hop!�, dok će, s druge strane, neki pripadnici ovog zodijačkog znaka svoje ”modiranje� i pretjerano trošenje pojasniti izrekom: ”Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.� Drugi će ih optužiti kako se često ponašaju u stilu one: ”Brigo moja prijeđi na drugoga!�, no ipak većina se lako identificira s onom: "Što ne možeš danas, ostavi za sutra".

Nježnim RAKOVIMA je najdraža izreka ”Kod kuće je najbolje� (iliti ”Home sweet home�), iako će se mnogi naći i u onoj ”Bolje vrabac u ruci nego golub na grani�. Osjećajniji primjerci učestalo će tješiti i sebe i druge onom koja kaže kako: ”Poslije kiše uvijek dolazi sunce!� uz dodatak kako.

Opreznim DJEVICAMA je ,dakako, omiljena izreka ”Tri put mjeri, jednom - sjeci!�, a LAVOVI bi trebali porazmisliti o mudrosti koja glasi: ”Nije zlato sve što sjaji�, iako su skloniji djelovati po onome da: ”Ono što vrijedi - puno i stoji!�. Zato, valjda, (kad im krene) toliko i troše.

RIBE su najviše sklone nježnijim izrekama tipa: ”Šutnja je zlato�, ”Ljubav je bol!�, ili u optimističnijoj verziji: "I u lošem ima ponešto dobrog", dok su vrijednim i ambicioznim JARCIMA drage izreke poput ”Tko rano rani dvije sreće grabi� ili ”Tko čeka - dočeka!�, a VODENJACI će, znatiželjni kakvi već jesu, reći kako: ”Za sve postoji - prvi put!� ili kako je: ”Bolje ikad nego nikad!�

VAGE su pristalice one: ”Ljubav je slijepa!� samo kako bi opravdale svoja učestala i vječita ”zaljubljivanja� u krive osobe. No, ionako u većini slučajeva, ma kako se drugima čini, Vaga ne misli - ozbiljno. Ipak (i na sreću njihovih neprijatelja) u konfliktu u većini situacija nastupaju po onoj: ”Pametniji popušta!�

Mudrost dana

Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


511584