<< 04/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930
01.04.2008.

Razvodi: čudni uzroci!

Od antičkog Rima, preko Indijanaca, sve do Egipta, Kanade, Engleske, Sjedinjenih Država i Japana - razlog za razvod imali su svi, a neki od njih su stvarno bili smiješni.

U Kanadi bi bilo dovoljno da žena dokaže da je glasnoća hrkanja njezinog muža jednaka onoj automobila za utrke i dobila bi razvod.


U antičkom Rimu svaki bi se muž mogao lako riješiti svoje supruge ukoliko bi mu ona bila nevjerna, ako bi napravila duplikat ključeva muževa vinskog podruma ili ako bi pila vino koje nije sazrelo. Ne zaboravimo spomenuti da su stari lisci Rimljani, kako bi se osigurali da njihove žene ne zloupotrebljavaju alkohol, izmislili prekrasnu tradiciju, koja je postala tako popularna da je preživjela sve do danas - ljubljenje žene u usta.

Prema zakonu Manua, Indijanci su imali pravo promijeniti ženu ako ne bi rodila djecu ni nakon osme godine braka, ako bi i nakon 10. godine braka rađala samo mrtvu djecu, ili ako bi i nakon 11. godine rađala samo žensku djecu. No, u slučaju da je Indijanac oženio izuzetno svadljivu ženu, razvod bi mu se dopustio na licu mjesta.

Slično je i u Kini. Tamo se svadljivost i tračanje smatraju dovoljnim razlozima za razvod braka.

Bučno pranje posuđa, kao i ostali "glasni" kućanski poslovi u Italiji su smatrani ozbiljnim povodom za razvod braka.

U Egiptu je jedan profesor pozvao policiju i istog trena zatražio razvod jer se smatrao prevarenim. Naime, u bračnoj je postelji otkrio da mu je nova supruga - ćelava.

Kod Korejaca je postojalo 7 glavnih uzroka za razvod. Najveći od sviju bio je nepoštovanje suprugovih roditelja. I dok je ovo smatrano ozbiljnim bračnim problemom, nerazumijevanje ili neslaganje karaktera supružnika smatrani su ništavnima.

Čin vandalizma u Engleskoj bio je sasvim dovoljan za pokretanje razvoda. Strastveni obožavatelj nogometa Neil Dewhart tvrdio je upravo to. Razlog za razvod braka bio je vandalizam njegove žene, koja je oprala njegovu omiljenu majicu s autogramima omiljenih mu nogometaša.

Nedavno je u SAD-u opčinjenost Rubikovom kockom bio dovoljan izgovor za razvod, kao i za podjelu imovine između dviju zavađenih strana. Komplicirana kocka, napravljena za razvijanje mentalnih sposobnosti hendikepirane djece, tako je postala kamen smutnje među supružnicima. Nakon razvoda, kocka je ostala u vlasništvu onog supružnika koji je smatran žrtvom.

Za kraj spomenimo i Japan, gdje se razvod mogao dobiti ukoliko je jedan od supružnika spavao u neprikladnom položaju.

 

01.04.2008.

Ne ide vam se na posao? Pronađite PAMETAN izgovor!

Svi smo bili u takvoj situaciji više puta. Probudili ste se, vani je divan dan, a vama se tako ne da ići na posao. Uzimate telefon u ruke i zovete nadređene da ne možete danas na posao, jer ste bolesni... Ali i samo osjećate da šef/ šefica znaju da ste lagali - kako se izvući iz ovako neugodne situacije?

Isprika u obliku rečenice 'Ne osjećam se dobro', neće upaliti svaki put i može vas zaista dovesti u nezavidan položaj naspram kolega. Neko drugi morat će obavljati posao koji inače pripada vama, ili ćete propustiti važne rokove.

Donosimo vam pet dobrih i pet manje dobrih isprika kada vam taj dan baš nikako ne ide na posao...


'Pametni' izgovori

1. Zaslužio/la sam
Niko vam ne može reći da niste zavrijedili jedan slobodan dan ako se jako potrudite ostalih dana u mjesecu, da dolazite ranije na posao svaki dan ili da ostajete duže. Time ćete si osigurati dobru podlogu da se niko ne ljuti na vas ako ne dođete na posao jedan dan.

2. Igram golf s klijentom
Da bi vam uspio ovakav izgovor, morate imati posao za koji su ključni sastanci s klijentima ili pak sastanci da bi se pridobili novi klijenti. Bilo bi dobro da zaista to i učinite, ako već to koristite kao izliku za nepojavljivanje na poslu.

3. Imam zakazan termin kod doktora
Ovim izgovorom možete si kupiti možda pola dana pa tako se možete ili pojaviti kasnije na poslu ili otići s posla ranije. Ako odete s posla ranije u petak, dobili ste više vremena za vikend.

4. Imam grčeve u trbuhu
Razmislite dobro o ovom izgovoru - ko vam može prigovoriti? To je tako neugodna tema da vas sigurno niko neće detaljno ispitivati o njoj. Dapače, uglavnom će s vama suosjećati.
Mala napomena: Nemojte koristiti ovaj izgovor ako ste muškarac, neće vam upaliti.

5. Radiću kući
Ovo je izvrstan način da odmorite kući, ako se vaš šef/ica slažu s tim. Iako se nećete moći odmarati cijeli dan, kod kuće barem možete rasporediti vrijeme kako vam odgovara i rastegnuti posao na cijeli dan.


Loši izgovori

1. Smrtni slučaj u obitelji
Nikada ne koristite ovaj izgovor osim ako ovo zaista nije istina. Može vam se vratiti na najgori način, a i nadređeni bi mogli malo posumnjati ako vam djed ili baka umru po treći put.

2. Spava mi se
Nisu potrebna dodatna objašnjenja zašto je ovaj izgovor apsurdan.

3. Ne mogu izvući auto iz garaže
'Ustanite sat vremena ranije pa ćete imati vremena normalno se izvući iz garaže', rekao bi vam šef na ovo.

4. Nisam mogao/la naći mjesto za parkiranje
Ista situacija kao broj 3.

5. Imam privatni problem
Ovo je zaista toliko prozirno da će vam rijetko upaliti. Može značiti puno toga, a najčešće ne znači ništa i ostali to znaju.


Koji god izgovor odaberete taj dan, pokušajte biti što iskreniji, jer najlakše se zapetljati u vlastite laži, a to vam ne treba.

Mudrost dana

Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


511584