<< 03/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
30.03.2008.

Bizarne tužbe

Tražiti od Boga da se pojavi na optuženičkoj klupi ili tužiti televiziju kao krivca za lijenost i debljinu? Bez obzira na to jesu li tužitelji smrtno ozbiljni ili se samo nadaju senzaciji, potaknuti odvjetničkim TV serijama ili lako zarađenim milionima, činjenica jest da su se mnogi u stanju obratiti advokatima zbog doista bizarnih stvari.


Televizija je kriva za debljinu
Timothy Dumouchel iz Wisconsina je 2004. tužio televizijsku kompaniju, ustvrdivši da je televizija krivac što mu se žena udebljala, a djeca pretvorila u 'lijene mjenjače programa'. Pritom je izjavio kako 'vjeruje da je glavni razlog što svaki dan puši i pije i što mu je supruga debela taj što već bar četiri godine svaki dan provode pred televizorom.' Slučaj je neko vrijeme okupirao odvjetnike, ali nije dospio do Vrhovnog suda.

Na sudu zbog orgazma
Jedna Brazilka tužila je 2005. svog supruga jer s njim nikako nije uspijevala doživjeti orgazam. Ta 31-godišnjakinja navela je da njen 38-godišnji suprug s njom vodi ljubav rutinski, a čak ako početak akcije i obećava, sve je gotovo kad se on zadovolji. Njena je tužba bila odbijena.

Tužba zbog opasnog seksa
Odvjetnici i suci u Massachusettsu 2005. su se pozabavili pitanjem kad spolni odnos postaje opasan. Učinili su to nakon što je muškarac tužio partnericu za ozljedu nastalu tijekom seksa. Riječ je bila o paru koji je bio u dugotrajnoj vezi, do seksa je došlo na obostran pristanak, a sve je završilo katastrofom nakon što je ona neoprezno tijekom seksa izvela pokret koji mu je 'slomio' penis tj. uzrokovao tešku ozljedu nakon koje je završio na operaciji. Naposljetku se pokazalo da ipak nije bilo pravnih elemenata za tužbu.

Teroristički čin u svemiru
Ruska astrologinja Marina Bai tužila je 2005. NASA-u, tražeći od nje odštetu od 165 milijuna dolara zbog remećenja ravnoteže svemira. Povod za tužbu bila je NASA-ina akcija u kojoj je svemirska sonda Deep Space trebala pogoditi komet s ciljem da pokupi materijal preostao nakon eksplozije, a koju je Bai proglasila 'terorističkim činom'. Sud u Moskvi pristao je na saslušanje, ali je tužba ipak bila odbijena.

Tužba zbog vibrirajućeg kondoma
Indijski sud morao je 2007. odlučiti jesu li vibrirajući kondomi kontracepcijsko sredstvo ili seksualna igračka. Na optuženičkoj klupi našao se proizvođač koji je morao dokazati da je ipak riječ samo o kontracepciji, budući da su seksualna pomagala u Indiji zabranjena.

Ilegalna prodaja duše
Mladić iz Jiaxinga blizu Šangaja upao je 2006. u pravne nevolje jer je ponudio svoju dušu na prodaju preko interneta, a nije prije toga tražio savjet od 'višeg autoriteta'. Ponuda je povučena s interneta uz objašnjenje da će biti ponovno objavljena samo u slučaju da mladić za to dobije ovjereno dopuštenje od vlasti.

Duševne boli zbog eksplozije WC-a
Frank D’Alessandro, sudski službenik iz New Yorka, tužio je 2004. grad zbog ozljeda koje je zadobio nakon što je zahod u kojem je sjedio eksplodirao, ostavivši da gologuzog na gomili porculana. Tražio je naknadu od pet milijuna dolara, pozivajući se na duševne boli i redovitu psihoterapiju na koju je prisiljen ići nakon nemilog događaja.

Parničenje zbog laži
Cathy McGowan bila je izuzetno sretna nakon što ju je DJ na Radio Buxtonu obavijestio da je točno odgovorila na pitanja postavljena na radijskom kvizu i osvojila glavnu nagradu – Renault Clio. Međutim, kad je došla po nagradu, uručen joj je model tog auta velik desetak centimetara. Tužila je postaju i dobila je bitku – sudac je odredio (danas nepostojećoj) postaji da tužiteljici isplati osam tisuća funti za pravo vozilo.

Bog prekršio ugovor
Rumunjski zatvorenik Pavel M., na odsluženju dvadesetogodišnje kazne za umorstvo, 2005. godine tužio je Boga. Tvrdio je da su Bog i on prilikom njegova krštenja sklopili ugovor po kojem ga je Bog bio dužan držati dalje od nevolja.

@ nije ime. Ili jest?
Novopečenom ocu iz Zhengzhoua u Kini sud je zabranio da svom sinu da ime @, objasnivši odbijanje molbe činjenicom da se po zakonu sva imena moraju moći prevesti na mandarinski.

Mudrost dana

Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


511584