<< 03/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
30.03.2008.

Bizarne tužbe

Tražiti od Boga da se pojavi na optuženičkoj klupi ili tužiti televiziju kao krivca za lijenost i debljinu? Bez obzira na to jesu li tužitelji smrtno ozbiljni ili se samo nadaju senzaciji, potaknuti odvjetničkim TV serijama ili lako zarađenim milionima, činjenica jest da su se mnogi u stanju obratiti advokatima zbog doista bizarnih stvari.


Televizija je kriva za debljinu
Timothy Dumouchel iz Wisconsina je 2004. tužio televizijsku kompaniju, ustvrdivši da je televizija krivac što mu se žena udebljala, a djeca pretvorila u 'lijene mjenjače programa'. Pritom je izjavio kako 'vjeruje da je glavni razlog što svaki dan puši i pije i što mu je supruga debela taj što već bar četiri godine svaki dan provode pred televizorom.' Slučaj je neko vrijeme okupirao odvjetnike, ali nije dospio do Vrhovnog suda.

Na sudu zbog orgazma
Jedna Brazilka tužila je 2005. svog supruga jer s njim nikako nije uspijevala doživjeti orgazam. Ta 31-godišnjakinja navela je da njen 38-godišnji suprug s njom vodi ljubav rutinski, a čak ako početak akcije i obećava, sve je gotovo kad se on zadovolji. Njena je tužba bila odbijena.

Tužba zbog opasnog seksa
Odvjetnici i suci u Massachusettsu 2005. su se pozabavili pitanjem kad spolni odnos postaje opasan. Učinili su to nakon što je muškarac tužio partnericu za ozljedu nastalu tijekom seksa. Riječ je bila o paru koji je bio u dugotrajnoj vezi, do seksa je došlo na obostran pristanak, a sve je završilo katastrofom nakon što je ona neoprezno tijekom seksa izvela pokret koji mu je 'slomio' penis tj. uzrokovao tešku ozljedu nakon koje je završio na operaciji. Naposljetku se pokazalo da ipak nije bilo pravnih elemenata za tužbu.

Teroristički čin u svemiru
Ruska astrologinja Marina Bai tužila je 2005. NASA-u, tražeći od nje odštetu od 165 milijuna dolara zbog remećenja ravnoteže svemira. Povod za tužbu bila je NASA-ina akcija u kojoj je svemirska sonda Deep Space trebala pogoditi komet s ciljem da pokupi materijal preostao nakon eksplozije, a koju je Bai proglasila 'terorističkim činom'. Sud u Moskvi pristao je na saslušanje, ali je tužba ipak bila odbijena.

Tužba zbog vibrirajućeg kondoma
Indijski sud morao je 2007. odlučiti jesu li vibrirajući kondomi kontracepcijsko sredstvo ili seksualna igračka. Na optuženičkoj klupi našao se proizvođač koji je morao dokazati da je ipak riječ samo o kontracepciji, budući da su seksualna pomagala u Indiji zabranjena.

Ilegalna prodaja duše
Mladić iz Jiaxinga blizu Šangaja upao je 2006. u pravne nevolje jer je ponudio svoju dušu na prodaju preko interneta, a nije prije toga tražio savjet od 'višeg autoriteta'. Ponuda je povučena s interneta uz objašnjenje da će biti ponovno objavljena samo u slučaju da mladić za to dobije ovjereno dopuštenje od vlasti.

Duševne boli zbog eksplozije WC-a
Frank D’Alessandro, sudski službenik iz New Yorka, tužio je 2004. grad zbog ozljeda koje je zadobio nakon što je zahod u kojem je sjedio eksplodirao, ostavivši da gologuzog na gomili porculana. Tražio je naknadu od pet milijuna dolara, pozivajući se na duševne boli i redovitu psihoterapiju na koju je prisiljen ići nakon nemilog događaja.

Parničenje zbog laži
Cathy McGowan bila je izuzetno sretna nakon što ju je DJ na Radio Buxtonu obavijestio da je točno odgovorila na pitanja postavljena na radijskom kvizu i osvojila glavnu nagradu – Renault Clio. Međutim, kad je došla po nagradu, uručen joj je model tog auta velik desetak centimetara. Tužila je postaju i dobila je bitku – sudac je odredio (danas nepostojećoj) postaji da tužiteljici isplati osam tisuća funti za pravo vozilo.

Bog prekršio ugovor
Rumunjski zatvorenik Pavel M., na odsluženju dvadesetogodišnje kazne za umorstvo, 2005. godine tužio je Boga. Tvrdio je da su Bog i on prilikom njegova krštenja sklopili ugovor po kojem ga je Bog bio dužan držati dalje od nevolja.

@ nije ime. Ili jest?
Novopečenom ocu iz Zhengzhoua u Kini sud je zabranio da svom sinu da ime @, objasnivši odbijanje molbe činjenicom da se po zakonu sva imena moraju moći prevesti na mandarinski.

30.03.2008.

Snježne pahulje

Da, može nam i pogoršati raspoloženje, pokvariti dan... ali svima će nam zasjati osmjeh na licu kada vidimo kako padaju prve pahulje... pa makar one bile i u martu...
Da li ste ikada zastali i pogledali kako zaista izgleda taj, još jedan u nizu, božanski dar... ako niste, imate priliku da to vidite "okom mikroskopa".

30.03.2008.

Majke su nas učile...

Da cijenimo dobro obavljen posao:
- Ako ćete se tući, idite van - upravo sam obrisala parket!

O religiji:
- Moli Boga da ne ostane fleka na stolnjaku!

O logici:
- Zato što sam ja tako rekla, eto zašto!

O vidovitosti:
- Uvijek nosi čisto rublje, u slučaju da zaglaviš u bolnici.

O ironiji:
- Nastavi se smijati i dat ću ti razlog za plakanje!

O apsurdima:
- Začepi ta usta i jedi večeru!

O nemogućim misijama:
- Pogledaj tu prljavštinu na tvom vratu!

O vremenskim uvjetima:
- Kao da je tornado prošao kroz tvoju sobu!

O preuveličavanju:
- Rekla sam ti milion puta - ne preuveličavaj!

O kruženju tvari u prirodi:
- Ja sam te donijela na svijet, ja te mogu i odnijeti!

O zavisti:
- Postoji na milione djece koja nemaju sreće kao ti da imaju ovako divne roditelje!

30.03.2008.

Izjave koje bi ON trebao izbjegavati

Neke misli jednostavno nikada ne bi trebale biti izrečene. Iako muškarci nekim svojim izjavama ne pridaju nimalo pozornosti, žene ih mogu krivo protumačiti i burno reagirati. Počitajte šta nikada ne biste smjeli reći ljepšem spolu.

*Vi kažete: Izgledaš umorno
Ona čuje: Ne izgledaš privlačno
Ova izjava ženi automaski implicira da danas nije u svom punom sjaju i ne izgleda dobro. Bez obzira na tip žene, svaka voli izgledati privlačno i ova će je izjava najvjerojatnije uvrijediti. Umjesto toga mogli ju upitati ''Je li sve u redu?''.

*Vi kažete: Stvarno si dosta si smršavila!
Ona čuje: Prije si bila debela
Ženi koja je izgubila dosta kilograma ovo bi moglo zvučati kao da je prije niste smatrali lijepom. Umjesto toga recite joj ''Izgledaš fantastično!''.

*Vi kažete: Izgledaš tako dobro za svoje godine
Ona čuje: Izgledaš dobro unatoč svojim godinama
Opčenito izbjegavajte temu ženinin godina (ovo je mnogima bolna tema i vrlo lako mogli biste se naći na vrlo skliskom terenu).

*Vi kažete: Što si učinila s kosom?
Ona čuje: Ova nova frizura ti je grozna
Ponekad vam nije jasno zašto se ona naljutila?
Umjesto toga recite joj ''Sviđa mi se tvoja nova frizura''. Također nikako nemojte reći ''Izgledaš drugačije'' jer time implicirate da ne obraćate dovoljno pozornosti na nju kako biste primijetili da je bila kod frizera.

*Vi kažete: Nemam sad vremena za razgovor
Ona čuje: Imam pametnijeg posla nego slušati tvoje tričarije
Recite joj ''Upravo nešto završavam. Mogu li te nazvati kasnije? Ovako ćete joj pokazati kako vas zanima što ona ima za reći i da biste je rado poslušali kada nađete slobodnog vremena.

*Vi kažete: Izgledaju mi posve isto
Ona čuje: Ne zanima me
Ako vas žena pita za mišljenje, kao što je koju bi haljinu mogla obući, recite joj nešto - bilo šta. Čak i ako mislite da su haljine identične izmislite nešto. Naprimjer, mogli biste reći ''sviđa mi se ova bez naramenica'' ili ''Bolje bi ti stajala ova crna''.

 

30.03.2008.

Suze i smijeh

Dva potpuno suprotna čina...
Dvije potpuno suprotne reakcije...
Dva potpuno suprotna osjećaja...
Ali oboje imaju nešto zajedničko,
pružaju zaista neku satisfakciju...
čine da se osjećamo lakše, bolje...
smijeh prije, suze kasnije...
Biti nasmijan nije lahko...
kada krijes tugu, pogotovo...
Ali kada imaš razlog za smijeh
onda zaista nema ništa ljepše...
Kriti suze, također, nije lahko
iz istog razloga...
zašto se onda ustručavati
pa čak i u naručju svoga dragoga
ili pak drage
može donijeti još veću satisfakciju...
Gledati ljude kako se smiju
zaista je divno
Gledati ih kako plaču
bude teško
pogotovo ako su ti bliski
Kriti osjećaje navikli smo
ali zašto?
kad tad se desi da naprosto "puknemo"
a može biti gore nego u
potrebnom trenutku
kada gutamo onu "knedlu" niz grlo
čuvamo suze i tugu
za druge prilike
krijemo bol
sami od sebe
Ne, nije to dobro...
osjećaji i postoje da bi se nekako
reflektovali na našem licu
u vidu osmjeha ili suza...
Zato budite nasmijani,
ali ne zaboravite ni suze
i one su tu s razlogom...

30.03.2008.

Dodir

Nije neka novost kako živimo u novom načinu ophođenja, u digitalnom dobu, dobu kada je uspjeh obaviti što više stvari sa što veće udaljenosti od tih stvari.

 No još uvijek postoje oni koji nas pokušavaju podsjetiti na važnost fizičkog dodira u ovom svijetu brzih stvari, brzog protoka informacija, brze hrane....

Zaboravit ćemo sada, bar nakratko, "Touch screen with Touch Feedback" i sve ostale digitalne dodire. Bitno je shvatiti važnost fizičke komunikacije.

Dodir je važan i jedna je od primarnih potreba ljudskog bića. 

On aktivira emocije, tok emocija koji nas dovodi u stanje opuštenosti i življenja u sadašnjem trenutku. Tjelesni je dodir najefikasniji i na kraju krajeva najintenzivniji način izražavanja emocionalne i seksualne ljubavi.

Kada dopustite nekome da uđe u vaš osobni prostor on vam neminovno prenosi dio energije i osjećaja a isto to i vi prenosite njemu.

Osobna toplina, dodir izražavaju naklonost, prihvatanje.

Tako prestajemo biti pasivni promatrači i postajemo aktivni sudionici u osjetu i doživljaju druge osobe.

Tijelo postoji za dodirivanje.

Mudrost dana

Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


513895