<< 03/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
28.03.2008.

"Pigcasso" i prijatelji


Crna, desetogodisnja, svinja po imenu Smithfield postala je poznata diljem SAD-a i Kanade zbog svog "umijeća" u slikanju, te su je mediji upravo zbog toga prozvali "Pigcasso". Naime, slike koje ova svinja naslika držeći kist među zubima, postale su vrlo popularne, a vlasnica "Pigcassa" Fran Martin putem Intreneta prodaje "umjetnička djela" ove životinje za 8 funti.
Osim toga, njegova su djela prodana i na nekim dobrotvornim događajima, a Smithfield je gostovao u talk show-u "Oprah".
"Smithfiled je veoma pametna svinja. Do sada je naslikao nekoliko stotina slika", rekla je njegova vlasnica Martin.
Naučnici tvrde da svinje ne znaju raspoznavati boje, ali Martin tvrdi da je Smithfield drugačiji i da zna razliku između boja.
"Najviše voli plavu boju. Ta mu je omiljena i definitivno je odabire više nego druge boje", rekla je Martin.

 


Slonovi slikaju na slikarskom platnu tokom Ginisovog svjetskog rekorda pokusavajuci napraviti najskuplju sliku koju je ikad slon napravio u Maesa slonovom kampu u Chiang Mai provinciji, Tajland, 19. februara 2005. godine. Slonovi su koristili acrylic boje na 2.4 metara visokom i 6 metara sirokom slikarskom platnu nazvanom "Wind, Mist, Lanna Charm Number One". Slika koju je prije ovoga napravilo osam slonova prodata je za rekordnu cijenu od 39,500 dolara.

 


Pas Sammy koristi cetkicu pricvrscenu za njegove celjusti i slika svoja "umjetnicka djela" u galeriji Salisbury Univerziteta, Md. Mary Stadelbacher, vlasnika Obalskog Servisa Pasa. Sammy ima kolekciju apstraktnih slika koje je napravio tokom dugogodisnjeg treniranja u tom servisu.

 


Pinto, usavrseni slikar, za Yukatan minijaturnu svinju, koristi njusku kako bi napravio svoja umjetnicka djela u Brookfield Zoo u Brookfield-u, Ill. Koristeci selekciju netoksicnih osnovnih boja, Pinto ih mijesa na inovativne nacine (papcima, njuskom, predmetima i ponekad hranom) da bi stvorio svoja jedinstvena remek djela.
Slike su pokazane u Zoo na Nacionalni dan svinja.

 


Koopa, obalna kornjaca, stvara narucenu sliku sa proljetnom temom, za kupca u Australiji, u domu svoje vlasnice Kira Varszegi u Hartford-u, Conn., 24. augusta 2004. godine. Koopine slike su prodate na eBay za stotine dolara, i njena djela su izlozena u 35 od 50 drzava u SAD.

 


Look Khob, cetverogodisnji slon, stari je umjetnik koji koristi svoju surlu da slika tokom jedne od izlozbi u Thai Elephant konzervacionom centru na sjevernom dijelu Lampang provincije, sjeverno od Bangkok-a. Slike su izlozene i promovisane na internacionalnom nivou kako bi se podigla svjesnost ljudi o stanju Azijskih slonova.

Mudrost dana

Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


511584