<< 03/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
28.03.2008.

6 stvari koje (ni)ste znali o grudima

Male, velike, srednje, okrugle, šiljaste... Koliko cura, toliko epiteta pripisanih grudima, za mnoge sinonimu ženske ljepote. Još ih se u prošlosti smatralo, zajedno s guzom, simbolom plodnosti. Sjeti se samo Venere i njenih bujnih oblina! Saznaj šta sve nisi znala o grudima (neke činjenice ti se i neće previše svidjeti!), a za početak – znaš li da su ženske grudi kod ljudskih bića jedine koje su stalno natečene, dok kod drugih vrsta nateknu samo za vrijeme dojenja?! 

1. LIJEVA JE VEĆA
Statistički gledano, lijeva dojka je uglavnom veća od desne. Do tog su zaključka došli liječnici koji se bave plastičnom hirurgijom, a oni vjerojatno znaju što govore. U vrijeme puberteta želiš se rascvjetati i vjerojatno ti mnogo glavobolja zadaje kako će ti se grudi razviti, kad ono – neće biti iste! Naravno, razlike su uglavnom teško vidljive. I ne postoje savršeno simetrične grudi, postoje samo one simetričnije od drugih.

2. NEKE OD NAS MOGU DOŽIVJETI ORGAZAM STIMULACIJOM GRUDI
Ovu su ideju prvo smislili i njome se konkretnije počeli baviti američki seksolozi Marshall Miller i Dorian Solot, koji su zajedničkim snagama napisali zanimljivu knjigu još zanimljivijeg naziva 'Volim ženski orgazam: neobičan vodič za orgazam'. Prema njihovim iskustvima i istraživanjima, jedan posto ženske populacije ima tu sreću doživjeti orgazam kad im se grudi stimuliraju.

3. GRUDI - FETIŠ JE PSIHIČKI POREMEĆAJ
Fetišom se u psihološkom rječniku smatra upotreba neseksualnih i neživih predmeta i/ili dijelova ljudskog tijela za postizanje seksualne uzbuđenosti. Po ovoj definiciji, možda ćete se složiti – većina današnje populacije onda ima psihičkih poremećaja, barem kad se o ženskim grudima radi. Jer upravo su ženske grudi nešto što se najčešće pojavljuje u reklamama s nadom da će navesti na potrošnju određenih proizvoda, a o filmovima i serijama da i ne govorimo.

4. CURE S IMPLANTATIMA SE ČEŠĆE UBIJAJU
To je crna strana stvari silikona. Naime, studija Sveučilišta Laval u Quebecu, u Kanadi, koja je trajala čak 15 godina pokazala je da se osobe koje imaju implantate u grudima ubijaju čak 73 posto češće nego one koje ih nemaju! Šokantno, ali istinito! Naravno, nisu implantati krivi za ovako visoku stopu suicida, već se pokazalo da upravo osobe koje imaju slabo samopouzdanje i sklone su depresiji i crnim mislima i nisu zadovoljne svojim izgledom, češće idu na povećanje grudi, a upravo je takav psihički profil skloniji suicidu.

5. I DEČKI MOGU PROIZVODITI MLIJEKO
I danas postoje priče o muškarcima koji su iz svojih grudiju hranili svoje djetešce sve dok ga nisu osovili na noge, no te priče nisu znanstveno utemeljene, radi se o anegdotama i za sada je bolje da u toj ladici i ostanu. Ipak, postoji znanstveno objašnjenje za neke muškarce čije bradavice s vremena na vrijeme ispuštaju mlijeko. To je vrlo rijetko, a događa se kod nekih slučajeva raka, kada se daje hormonalna terapija.

6. 'VJEŠTICE' S TRI BRADAVICE
Neke osobe (i cure i dečki) mogu imati i treću bradavicu. Ona se obično nalazi ispod jedne od dojki ili iznad pupka. To je bila stravična stvar u srednjem vijeku kad su žene s tri bradavice spaljivali na lomačama kao vještice! Za njih se govorilo da su treću bradavicu koristile za dojenje svoje – mačke.

Mudrost dana

Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


511584