<< 03/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
27.03.2008.

Senzualna žena ili ne?

Rijetko je koji muškarac dovoljno racionalan i zreo da se divi ženi koja zarađuje koliko i on, koja vozi bolje od njega, kuha, čisti, juri autom na tehnički...

Ali svakome od njih će se vilica objesiti do prepona a prepone popesti do vilice kad ugledaju dotjeranog komada koji hoda gradom, u seksi odjeći i obveznim štiklama pa još i ima vremena za piće i neobavezno duhovito čavrljanje uz prodoran dvoznačan pogled u oči.

I još bolje; za njom će se okretati i žene!

Senzualne žene bolje prolaze u ljubavi.

To su kraljice ženstvenosti, svećenice užitka i topline.

No da li je žena koja je upravo prošla pored nas u jednom od svojih najboljih izdanja, upravo to: senzualna žena?

Da li je ona ta kraljica ženstvenosti i svećenica užitka?

Da, to može biti ona, ali isto tako to može biti i ona druga koju nismo zamjetili, za kojom se nismo okrenuli.

Senzualnu ženu ne definira izgled (donekle), ne definira ju vrijeme utrošeno na nanošenje make-up-a. Ono što senzualnu ženu čini senzualnom je njezina nutrina koja zna kako naći životnu dubinu, koja zna kako osjetiti miris snijega u zraku, kako polako uživati u okusu životnih delicija.

Svoje budne minute zna učiniti vrijednima pamćenja i zna kako začiniti svoj život.

Sposobna je otići na posao bez donjeg rublja i pritom se osjećati ugodno.

Osjeća se slobodno misleći na seks čak i dok pegla a nije joj problem niti prekinuti peglanje kako bi zadovoljila potrebu koja se u njoj pritom probudila. S muškarcem ili bez. I usred bijela dana, svejedno je. Čak i ako je njezin muškarac odsutan znat će da njezino zadovoljavanje, dok pegla čeka uključena u struju, nije grijeh.

Spremna je šetati po kiši i neće misliti na frizuru nego će uživati u mlakim kapima koje joj dodiruju kožu. Ona je dovoljno slobodna započeti seks i prepustiti mu se.

Nije joj problem u krevetu reći «j*** me snažno».
Ali ne, zbog toga nije jedna od onih žderačica muškaraca.
Zaustavit će se u parku i sjesti na ljuljačku.
Stati će kraj potoka i osluhnuti žubor vode.
Pružit će felatio svom muškarcu kada on to i ne očekuje. Zaustavit će se i pomirisati cvijet.
Podijeliti će svoje seksualne fantazije s partnerom bez (ili sa sasvim malo) ustručavanja.
Za sunčanog dana dozvolit će suncu da oživi na njezinoj koži i obasja ju toplinom.
Dozvolit će sebi divlji seks nabrzaka bez vječite potrebe za predigrom.
Promatrat će oblike koje tvore oblaci na nebu...
Senzualna žena, kraljica ženstvenosti i svećenica užitka?
Da bi doznali da je to baš ona neće biti dovoljno samo pogledati je ... morati ćete ju upoznati.  

27.03.2008.

Stručne definicije braka

Pravna: Brak je doživotna robija u kojem osuđeni može biti oslobođen samo zbog lošeg vladanja.

Životna: Nijedna zena ne dobije ono čemu se nada i ni jedan čovjek se ne nada onom što dobije.

Crkvena: Brak je religijski čin u kojem dobijamo jednog razapetog više i jednu djevicu manje.

Matematička: Suma gnjavaže, oduzimanje slobode, množenje odgovornosti, dijeljenje love.

Ponderalna: Najbrži način da se udebljaš.

Vojna: Jedini rat u kojem spavamo sa neprijateljem.

Filozofska : Brak je mjesto gdje se uzajamno dijele i rješavaju problemi koje, doduše, ne bismo ni imali da nismo oženjeni.

Seksualna:
a. Prije braka: 2 puta dnevno
     U braku: 2 puta mjesecno

b. Prije: ostavlja te bez daha
    Poslije: gusi te

c. Prije: ne prestaj...
    Poslije: ne pocinji...

d. Prije: groznica subotom uvece
    Poslije: fudbal nedjeljom uvece

e. Prije: pitam se sta bih radio bez nje
    Poslije: pitam se sta da radim s njom

 f. Prije: eroticno
    Poslije: neuroticno

g. Prije: juce smo spavali na kaucu
    Poslije: juce sam (pobjegao od nje i) spavao na kaucu


27.03.2008.

Konačno ste se odlučili da prestanete da pušite? Evo kako da to izvedete:

Korak 1
Pušenje treba prekinuti odjednom i potpuno.
Na duge staze to je najlakša, najbrža i najmanje skupa tehnika prestanka pušenja. Danas na svijetu postoje milioni bivših pušača koji su ostavili cigarete i skoro svi su tako prekinuli.

Korak 2
Napišite sebi ljubavno pismo gdje navodite svoje razloge za ostavljanje pušenja. Osobina našeg uma je da brzo zaboravlja razloge koji nas nagone da prestanemo sa pušenjem. Stoga, odvojte sada vrijeme da sebi napišete ljubavno pismo koji će vas podsjećati na sve razloge koje ostavljanje pušenja čine vrijednim. Pismo nosite sa sobom i često čitajte.

Korak 3
Bacite sve cigarete koje imate i sve što vas podsjeća da ste bili pušač. Recite članovima porodice i prijateljima da počinjete život bez duhana. Posvetite se potpuno svom ozdravljenju.

Korak 4
Ne odlažite prestanak pušenja. Prestanite da pušite određenog dana u vrijeme koje ste odredili za to. Ne odlažite to za sljedeću godinu, sljedeći mjesec, nedjelju pa čak ni za sutra. Koncentrišite se na vrijeme od buđenja do odlaska na spavanje.

Korak 5
Mi smo ono što mislimo da jesmo! Mislite pozitivno!
Naš stav je veoma važan jer mi smo ono što mislimo da jesmo! Ako dozvolimo sebi negativne misli poput onih “teško je prekinuti pušenje” ili “ lišavam se cigarete” napravićemo da se osjećamo loše. Ako svoj um navedemo da pozitivno mislimo o svom oslobađanju od zla i ozdravljenju kao o nečemu veličanstvenom i divnom, te da sebi ovim činimo značajnu uslugu osjetićemo da nam raste samopoštovanje.

Korak 6
Budite ponosni na sebe što više ne pušite! Ne očekujte od drugih pohvale kojima podižete svoje samopoštovanje niti se oslanjajte na njih da će dati podršku vašoj želji da se oslobodite! Vjerujte u sebe!

Korak 7
Glavobolja i vrtoglavica simptomi su posljedica hipoglikemije, pijte sokove! Simptomi kakvi su glavobolja, nemogućnost koncentracije, vrtoglavica i pogrešna konfuzna, orjentacija u vremenu rezultat je pada šećera u krvi koji se javlja posle prekidanja pušenja. Pomozite svom tijelu da se prilagodi novoj situaciji uz izbjegavanja proizvoda bijelog šećera i uzimanja nešto hrane (telesnog goriva) najmanje svaka tri sata. Ne dozvolite da ogladnite već imajte nešto hrane uz sebe. Najpogodniji su šećeri iz voća i voćnih sokova.

Korak 8
Sagledajte situacije koje izazivaju žudnju za duhanom i u početku ih izbjegavajte. Budite svjesni da će mnoge rutinske situacije biti okidač “žudnje za nikotinom”. Uobičajeno je da se žudnja javi: posle obroka, za vrijeme telefoniranja, vožnje, pića, čitanja, pijenja kafe ili alkoholnih pića, sjedenja u kafani ili kafiću, druženja sa prijateljima pušačima ili čak za vrijeme igranja karata! Pokušajte da se bavite uobičajenim stvarima tokom prekidanja pušenja. Ako izgleda da je trenutna situacija jak stimulus za pušenjem prekinite je na kratko i vratite joj se kasnije. Nemojte da mislite da ćete je se odreći zauvijek. Sve što ste radili kao pušač naučićete da radite jednako dobro ako ne i bolje sada kao bivši pušač.

Korak 9
Pijte dosta voćnih sokova i vode prva tri dana. Oni ne samo da ispiraju nikotin iz tijela već i pomažu da se održi nivo šećera u krvi. Podijelite tjelesnu težinu sa dva, broj koji ste dobili predstavlja broj potrebnih dnevnih porcija tečnosti koje vaše tijelo traži za oporavak i ispiranje.

Korak 10
Uzimajte voće i povrće a izostavite slatkiše i kolače. Da biste izbjegli uvećavanje tjelesne težine uzimajte voće i povrće a izostavite slatkiše i kolače. Neka celer i šargarepa budu kratkotrajna zamjena za cigarete. Pušenje je dugo bilo znak za vaše tijelo da je kraj obroka, morate naći novi.

Korak 11
Osmislite neki program redovnog vježbanja. Ako ste zabrinuti zbog mogućnosti dobijanja težine osmislite neki program redovnog jvežbanja. Ako niste bili fizički aktivni svakodnevno konsultujte se sa svojim ljekarom o programu vježbi koji je za vas odgovarajući.

Korak 12
Pušenje ne rješava probleme! Ako naidju problemi dok ostavljate pušenje (na primjer: malodušnost, jaki nagon za pušenjem, talas uznemirenosti, bolest u porodici, finansijski problemi) zapamtite PUŠENJE NIJE REŠENJE! Pušenje će samo zakomplikovati početnu situaciju jer stvara novu neprijatnu situaciju: potpuno vraćanje duhanu.

Korak 13
Budite pošteni! Vidite sebe kao zavisnika od nikotina jer to svakako jeste čim pušite! Samo jedan dim i odmah ili vrlo brzo vraćate se duhanu na prethodni nivo nikotina u krvi ili čak viši. Ne gledajte to kao “samo jedan dim” gledajte kao na potpuni poraz i ponovo postajete pušač.

Korak 14
Ne razmišljajte kako strašno želite cigaretu! Vi ne žudite za cigaretom samom kako ni zavisnik od heroina ne traži iglu. Cigareta i špric i igla su samo načini na koji supstance koje izazivaju zavisnost (droge) ulaze u tijelo. Vi zapravo žudite za svojom drogom.

Korak 15
Kupite sebi nešto što volite, uštedjeli ste! Uštedite novac koji obično trošite na kupovinu cigareta i kupite sebi nešto što stvarno želite posle nedjelju dana ili mjesec. Štedite godinu dana i moćićete sebi priuštiti putovanje koje odavno želite!

Korak 16
Radite vježbe dubokog disanja. Dišite sporo i duboko kada osjetite žudnju za cigaretom čitavim plućima dok svoj um oslobadjate iskušenja.

Korak 17
Zamislite suočavanje sa teškim izazovom. Zamislite izazov (situaciju koja izaziva stalni stres, ugodnu zabavu, problem gojenja, dosadu, udes, ozbiljnu bolest, smrt nekoga do koga vam je stalo, sahranu, finansijske probleme, kraj veze, piće, duže vremena u društvu pušača) i zamislite sebe kako uspješno odoljevate izazovu. Kakva pobjeda!

Korak 18
Počinjete novi život!
Uzdignite se iznad svoje ukorenjene pušačke rutine i počnite novi život. Angažujte se u aktivnostima koje zahtjevaju više od jednog sata da se završe i predstavljaju izazov za vaše oporavljeno tijelo.

Korak 19
Jedna cigareta - 100% poraz!
Razmislite malo kako biste se osjećali da se vratite na stari nivo korištenja cigarete. Ostavljanje pušenja je jedan od rijetkih poslova gdje uspjeh od 99% znači poraz od 100%. Uslov je jednostavno sve ili ništa. Ako zaista odlučite da zapalite molimo vas da obećate sebi da prvo dodjete na sastanak grupe i dozvolite joj da vam da podršku. Izgleda kao šamar u lice kada je član grupe dovoljno čvrst da se pojavi pred grupom kada se vrati pušenju a nije bio u stanju da odoli iskušenju u krizi. Kako da razumijemo i podržimo pušača? Nikako!

Korak 20
ZAPAMTITE!
Zapamtite da su samo dva dobra razloga da zapalite cigaretu kada jednom ostavite. Odlučili ste da se vratite na stari nivo korištenja cigareta dok vas to ne učini invalidom i najzad ubije ili ste shvatili da stvarno uživate u rastanku sa cigaretom i da ste odlučili da opet uživate u ostavljanju cigareta zauvijek. Ako se na vas ne odnosi ni jedno: NIKAD NE TRAŽITE SAMO JOŠ JEDAN DIM!

27.03.2008.

Napravite sami dimnu bombu

Ovo je malo kompliciranija dimna bomba, stoga ju je malo teže i napraviti… ali se moze napraviti u većim količinama.

Potrebno:

  1. Salitra (kalijev nitrat , KNO3 )
  2. Šećer u prahu
  3.  

Korak 1
Salitru možete kupiti u svakoj apoteci po 10 grama za oko 1KM, a šećer nije problem.
Veće količine salitre možete kupiti I kao gnojivo, ali ta salitra je manje čista pa ne znam kako služi u ovom spoju.

Korak 2
Omjer je 3:2 = salitra : šećer 

Znaci uzmete 3 grama salitre i 2 grama šećera.

Korak 3
Uzmete to i stavite na neku metalnu plitku zdjelicu gdje ćete moći bez problema miješati.

Korak 4
Sad na štednjak stavite temperaturu malo jaču od na srednje i stavite zdjelicu na to.

(ne raditi na plinu jer je temp. previlika , pa se može dogoditi da vam se zapali u kuhinji)

Korak 5
U međuvremenu, dok se ploca zagrijava, izmijesajte salitru i šećer - stavite na zdjelicu, i miješajte.

Korak 6
Polako ce vam se sve više i više stvarati ljepljiva masa, a na kraju postati smeđkasta . Kad se to dogodi uzmite s ploče vašu friško napravljenu dimnu bombu i oblikujete kako želite.

Korak 7
Za testiranje zapalite male količine upaljačem .... Dimi se?

27.03.2008.

Velike grudi su lijek za sve

'Ne kupujte djevojčicama plastične ponije za Božić. Donirajte udrugu Sise za djevojčice i pomognite nam da im damo vjeru u život i velike grudi.' Pogledajte što kaže Carmen Electra.

Približavanjem božićnih blagdana brojne glumačke i pjevačke zvijezde osjećaju potrebu obratiti se svoj publici i udijeliti im nekoliko "pametnih" savjeta koji bi im trebali biti od pomoći u prevladavanju životnih nedaća i nedoumica. Neki od njih osnivaju razne zaklade u kojima traže novac za pomoć gladnima u Africi, djeci bez roditelja, itd.

Prva je ove godine bila Carmen Electra, zvijezda serije Baywatch, koja je snimila kratki video u kojem mladim djevojkama otkriva što im zapravo najviše treba u životu. Potrebno je napomenuti da se radi o komičnom uratku koji ismijava božićne poslanice showbizzera, no neke Electrine rečenice ipak su vrlo zanimljive i komične, piše Večernji list.

"Zašto djevojčici kupiti plastičnog ponija kad njoj treba nešto što će joj i u budućnosti služiti. Pomozite nesigurnim djevojčicama i našoj dobrotvornoj zakladi Sise za djevojčice. Mi im možemo dati nadu, mi im možemo pomoći. Vaši dobrovoljni prilozi mogu im dati vjeru u život i, naravno, velike grudi! To je ono što im najviše treba, tu leži njihovo samopouzdanje!"

27.03.2008.

Omiljena poza ženama i muškarcima je "69"

Većina ispitanika u anketi američkog časopisa potvrdila je da još uvijek više voli "staromodni" seks bez obzira na modernu tehnologiju.

Iako razne seksualne igračke i seks već duže nisu "zabranjena tema", anketa je pokazala da ljudi još uvijek više biraju igranje hranom nego seksi igračkama. Od 10.000 ispitanika, 68% žena i 77% muškaraca obožava igranje čokoladom ili šlagom tokom ljubavnog čina, a jako je mali postotak onih koji bi odabrali seksi igračke.
Oralni je seks slasniji uz prezervative s okusima, koji su traženiji od običnih kondoma.

Najviše nesloge između muškaraca i žena izazvalo je pitanje vlastite snimke seksa. Takvu snimku bi rado imalo 57% muškaraca, a 69% žena protivi se tome. Ne iznenađuje podatak da 95% svih ispitanika ne bi stavilo svoju intimnu snimku na internet zbog zaštite vlastite i partnerove privatnosti.
Bez obzira na porast poklonika novih tehnologija u seksu, seks putem internetske kamere ne voli 62% muškaraca i 76% žena. No zato 75% ispitanika upražnjava seks putem SMS-a.

Daleko najomiljenija poza i kod muškaraca i kod žena je poza "69". Za nju se opredijelilo 82% žena i 95% muškaraca. Kod žena je možda razlog i to što njih 80% zazire od partnerova uzdisanja i šaputanja tijekom seksa. Nasuprot tome, čak 59% muškaraca uživa u ženskim uzdasima te ih to još više napaljuje.

Svoje ljubavničke vještine ispred seksualnih igračaka stavlja 47% djevojaka i muškaraca.

27.03.2008.

Za djevice: Savjeti za prvu bračnu noć

Kako komunicirati prije bračne noći
Odaberite trenutak i upitajte svoju uskoro buduću/budućeg da li se osjeća nervoznom zbog prve bračne noći. Vrlo će vjerojatno ona ili on biti sretni što imaju priliku razgovarati o tome. Razgovarajte o svojim strahovima i nadanjima. Ukoliko ste prenervozni za takav razgovor savjetujte se sa prijateljima ili stručnom osobom.

Da li će krvariti? Da li će biti bolno?
Kada žena gubi nevinost moguće je da krvari i osjeti bol. Ipak, to ne bi trbealo trajati predugo niti je to jako ozbiljan problem. Kako bi sve bilo lakše, predigra neka bude što duža prije penetracije. Također osigurajte dobar lubrikant. Nemojte koristiti one sa glicerinom jer znaju izazvati infekcije. Ako se bojite zakrvariti hotelske plahte ponesite ručnike sa sobom.

Da li će on moći zadržati erekciju? Šta ako neće?
Presing prilikom prve bračne noći može biti prevelik za muškarca. Ukoliko 'stvari' ne rade kako treba pokušajte promijeniti ugođaj. Probajte još produžiti predigru ili ozbiljno razgovarajte o vašem vjenčanju, uzajamnoj ljubavi i životu pred vama.

Da li ću biti dovoljno dobar/dobra?
Seks kao i druge stvari zahtijeva praksu. Vrlo vjerojatno da ćete se osjećati malo nespretno. Opustite se i prilagođavajte se i slušajte partnera. Otkrijte što mu/joj odgovara a što ne. Ne bojte se pitati. Koncentrirajte se na to kako je konačno lijepo biti jedan drugom u naručju.

27.03.2008.

Život nakon prevare

Suočavanje sa prevarom partnera nikad nije lako. Kako zaboraviti na nanijetu bol i nastaviti sa životom? Zavrijeđuje li ta osoba oprost? - ovo su samo su neka pitanja na koje ćete trebati pronaći odgovor.

Kada se za nekoga vežemo i odlučimo mu pokloniti svoje srce njihova nas prevara doslovce može baciti na koljena. Može li se nakon takve izdaje ponovo uspostaviti povjerenje je pitanje koje će uvijek ostati napola neodogovoreno...

Nakon što je izgubljeno povjerenje je najteže zadobiti nazad. Veze su na neki način poput prešutnog ugovora u kojemu se obje strane slože da neće jedna drugu povrijediti. Kada taj ugovor bude iznenadno raskinut u nama se stvara emocionalni kaos.

Reakcije na izdaju partnera u neku su ruku slične onima koje imamo kada netko umre. Ima smisla, budući da svojom izdajom osoba koju smo voljeli i cijenili prestaje postojati. Od početkom šoka i nijekanja, osjećaja srama i krivice, sve do ljutnje, ljubomore i potrebe za osvetom - tražimo izlaz iz nama nemoguće situacije.

Sami morate odlučiti jesu li nečiji postupci neoprostivi

Najgore što u toj situaciju možete napraviti jest zaglaviti u procesu tugovanja. Dopuštajući mržnji da prevlada kako ne biste osjećali bol može dovesti do stvaranja oklopa kroz koji se više nitko neće moći probiti.

KAKO NASTAVITI

Vrijeme je da priznate i prihvatite činjenicu kako se u životu u potpunosti možete osloniti samo na sebe. To ne znači da morate prekinuti konkakt sa svim ljudima i više nikome ne vjerovati. Ono što morate znati jest da će ljudi griješiti, neki će vas i povrijediti, a s tim ćete jednostavno morati naučiti živjeti.

Ono što je na vama jest odlučiti što je a što nije neoprostivo..

Mudrost dana

Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


513900