<< 03/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
22.03.2008.

Vodič za dobre supruge

Šta čini ženu dobrom suprugom vječno će biti predmetom diskusije. Vremena se mijenjaju, kao i odnosi između muškaraca i žena, ali i njihove uloge u braku ili zajedničkom životu. No ne tako davne 1955. godine svijet je malo drugačije funkcionirao.

Prije samo 50-tak godina u časopisu Housekeeping Monthly objavljen je vodič za dobre supruge koji je sugerirao ženama kako voditi kućanstvo.

Ovaj je članak postao pravi hit na Internetu i dobar je pokazatelj koliko se pojam braka u pola stoljeća promijenio. Ili nije?

Vodič za dobre supruge:

1. Neka večera bude spremna. Planirajte obrok unaprijed, čak i večer prije, kako biste ga dočekali s ukusnim obrokom kad se vrati kući. Na ovaj ćete mu način pokazati kako mislite na njega i na njegove potrebe. Većina muškaraca dođe doma gladna i dobar obrok (pogotovo njegovo najdraže jelo) dio je tople dobrodošlice koja mu je potrebna.

2. Pripremite se. Uzmite si 15 minuta odmora kako biste izgledali svježe kada se on vrati doma. Popravite šminku, stavite vrpcu u kosu i izgledajte odmoreno.

3. Budite veseli i zanimljivi. On je imao naporan dan i vaša je dužnost da ga oraspoložite.

4. Raščistite nered. Počistite još jednom glavni dio kuće prije nego što od dođe doma.

5. Pospremite školske knjige, igračke, listove papira itd., a stolove pobrišite krpom.

6. Tijekom hladnijih mjeseci u godini zapalite vatru uz koju će se moći opustiti. Nakon svega, briga za njegovu udobnost pružit će vam beskrajno osobno zadovoljstvo.

7. Pripremite djecu. Uzmite nekoliko minuta kako biste im oprali lica i ruke, počešljali im kosu i ako je potrebno presvucite ih. Ona su njegova mala blaga i on bi želio da tako i izgledaju. Uklonite svu buku: kada dođe doma isključite perilice i sušilice za rublje. Djecu potaknite da budu tiho.

8. Budite sretni što ga vidite.

9. Slušajte ga. Možda mu želite reći desetak važnih stvari, no kada on dođe doma za to nije trenutak. Neka on prvi govori - sjetite se, njegove teme za razgovor puno su važnije od vaših.

10. Večer posvetite njemu. Nikad se ne žalite ako dođe doma kasno ili ode van na večeru ili negdje drugdje bez vas. Umjesto toga probajte shvatiti njegov život pun napora i pritisaka i njegovu potrebu da se opusti.

11. Vaš cilj: učinite vaš dom mjestom reda, mira i opuštenosti gdje će vaš muž moći obnoviti svoje tijelo i duh.

12. Ne dočekujte ga s pritužbama i problemima.

13. Ne prigovarajte mu ako zakasni na večeru ili ga cijelu noć nema doma.

14. Neka mu uvijek bude ugodno. Neka se nasloni u ugodni naslonjač ili prilegne u spavaćoj sobi. Dočekajte ga s hladnim ili toplim pićem.

15. Posložite njegove jastuke i ponudite se da mu izujete cipele. Govorite tihim, umirujućim i ugodnim glasom.

16. Ne propitujte njegovo ponašanje, odluke ili poštenje. On je glava kuće i kao takav on će uvijek biti pošten i iskren. Nemate ga pravo propitivati.

17. Dobra žena uvijek zna gdje joj je mjesto.

Mudrost dana

Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


511584