<< 03/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
21.03.2008.

10 najgorih lokacija za prekid veze

Prekid veze je sam po sebi težak čin, ali može biti još i teže ako se odvija na krivom mjestu.
Naravno, nijedna lokacija nije kao stvorena za prekinuti odnos s nekom osobom, ali opet postoje neka mjesta koja bolje odgovaraju situaciji
od nekih drugih. Mjesto ne bi trebalo biti javno ali ni preintimno, ne prezatvoreno ili hladno ali ni preemotivno. Loš prekid može biti uzrokom loših odnosa u kasnijem životu.
Donosimo vam 10 mjesta na kojima nikako nije poželjno obaviti prekid veze:

1. Vaša kuća
Ako ste živjeli zajedno, reći partneru da je gotovo u prostorijama vlastitog doma nikako nije dobra odluka, osim ako mu/njoj ne želite slomiti srce do kraja. Preintimna atmosfera, uspomene svuda oko vas i činjenica da nemate gdje pobjeći. Ako je moguće, pri posljednjem koraku vaše veze izbjegavajte kuću u kojoj ste nekada dijelili život.

2. Ured
Nikako, nikako u uredu. S obzirom da je to prostor u kojem se odvija vaš poslovni život, dijelite dane s kolegama koji su manje ili više uključeni u vaš život. No, obaviti prekid u uredu značilo bi ipak prijeći granicu privatnosti koja odvaja poslovni život od privatnog. Stvorit ćete nepotrebne tenzije među kolegama, i ugroziti radnu atmosferu, koja nikada više neće biti ista.

3. Na odmoru
Prekinuti s nekim za vrijeme zajedničkog odmora zaista nema smisla. Kao prvo, učinite li to odmah na početku, morate provesti još neko vrijeme s tom osobom iako stvari nisu iste. A ako odlučite to učiniti na kraju, onda ćete cijelo vrijeme razmišljati na koji način i kada reći da je gotovo. Bilo kako bilo, uništit ćete si putovanje i baciti novac koji ste dali za zajedničko uživanje.

4. Na vjenčanju
Bajkovito vjenčanje nešto je o čemu mašta svaka djevojka. Prekinuti vezu na takvom događaju ostavit će emocionalne rane za cijeli život. Oko vas ljubav, vjenčanica, mlada, mladoženja, gosti, veselje... a vi prekidate nešto što vas je vezalo godinama. Bolje sačekajte neku drugu priliku.

5. Kod roditelja
Kuća vaših roditelja ili roditelja vašeg partnera nikako nije mjesto za rješavanje problema u vezi. Prekid ili težak razgovor pred roditeljima može vas dovesti do vrlo teških i neugodnih situacija. Umjesto dvoje ljudi, odjednom ste u cijelu priču uključili još dvoje ili četvero, stoga izbjegavajte roditeljski dom ako želite partneru reći da je gotovo.

6. U avionu
Parovi spremni za avanturu i malo 'akcije u visinama' mogu isprobavati razne stvari u avionu. No, prekid ne bi trebao biti jedna od njih. Osim što ste do kraja leta prisiljeni sjediti jedno uz drugo do kraja leta, nemate ni privatnosti ni diskrecije ni intime, za obaviti jednu tako veliku stvar.

7. U automobilu
Ako ne želite riskirati automobilsku nesreću, nemojte donijeti odluku o prekidu za vrijeme vožnje. Dok se koncentrirate na obavljanje razgovora, i to velikog razgovora, manje se koncentrirate na cestu i mogu vam se dogoditi razne nesretne situacije. Osim očitih opasnosti, nikada ne znate kako će reagirati osoba pored vas, to može rezultirati i agresivnim ponašanjem, čime opet dovodite u opasnost život vas i vašeg partnera.

8. U caffe - baru
Iako se prekidi najčešće događaju baš na ovakvim mjestima, ovo nikako nije idealna atmosfera za prekid veze. Osim alkohola koji djeluje stimulativno na razgovor, ovaj prostor nema nikakve druge 'prednosti'. Glasna muzika, mnoštvo ljudi oko vas i nemogućnost razgovora u normalnim uvjetma samo su neki od razloga zašto ne obaviti prekid baš na ovakvom mjestu.

9. U restoranu
Razgovor uz večeru i svijeće nikako ne bi trebao biti razgovor o tome zašto želite prekinuti vezu. Iako se restoran čini kao mirno, civilizirano mjesto, usto i neutralno, na kojem se može razgovarati o svemu, također manjka privatnosti i intime za jedan tako veliki korak.

10. Internet ili sms
E -mail, sms, Facebook... sve su to jako loši načini da se nekome kaže zbogom. Iako se možda čine najbezbolnijima, ovako ćete samo pokazati manjak poštovanja prema osobi kojoj se obraćate. Kakav god prekid bio, svatko zaslužuje razgovor u četiri oka, iako je to mnogo teže i bolnije.

21.03.2008.

Najčešči ženski seksualni problemi

Reći kako su žene komplicirane kada je u pitanju seks isto je kao i istaknuti činjenicu da biste se umorili kada biste plivali odavde do Australije. Poznato je kako žene teže doživljavaju orgazam, no razlozi zašto je to tako i nisu toliko poznati.

Pročitajte koja su rješenja za najčešće seksualne probleme žena.

Jednostavno vam nije do seksa: Privremeni manjak želje znači da inače volite seks, ali imate periode kada vam jednostavno nije do toga. Dugoročni manjak želje znači da u vašoj vezi fali strast. Pojam niskog uzbuđenja znači da iako mentalno želite seks vaše tijelo ga ne želi i odbija reagirati fizički na erotsko uzbuđenje u vašem mozgu. Ako patite od niskog uzbuđenja najbolje je savjetovati se sa svojim ginekologom o problemu. On je najčešće izazvan lošim načinom življenja, visokim krvnim tlakom, pušenjem, visokim kolesterolom i hormonalnim promjenama.

Ne možete postići orgazam: Ako teško postižete orgazam sa svojim partnerom ili ga uopće ne postižete prije ili kasnije doći će do problema u vašem odnosu. Recite patneru šta vam se sviđa. Budući da je orgazam najlakše postići mastrubiranjem - krenite u tom pravcu. Otkrijte šta vam se sviđa i način na koji dolazite do orgazma i primijenite to znanje u odnosu s partnerom.

Potajno mislite da je seks nešto prljavo i loše: Većina žena nauči postići orgazam tokom mastrubiranja. Ako ste religiozna osoba ili ako su vam roditelji govorili kako je dodirivanje samog sebe nešto loše i prljavo možda uopće niste mastrubirali. No, nikad nije kasno da počnete otkrivati vlastito tijelo. Educirajte se, prestanite se brinuti o tome šta misle drugi ili da će vas partner osuditi zbog toga.

21.03.2008.

Pet 'pogrešnih' muškaraca

Prije nego što se odluči vezati za ''čovjeka svog života'', svaka bi žena trebala izaći sa različitim tipovima muškaraca kako bi saznala šta da očekuje od onog ''pravog''.

Upravo vas provođenje vremena s ''pogrešnom'' vrstom muškaraca, može učiniti potpunijom osobom i spremnom za dolazak princa na bijelom konju.

Ovih pet vrsta ''pogrešnih'' muškaraca, naučit će vas uživati u životu i upotpuniti vas. Pa zašto ne biste malo uživali....


  1. Romantični tip

On će vam kupovati cvijeće, pisati romantične poruke i držati vas kao kap vode na dlanu.

On će vam se udvarati i uz njega nikada nećete čamiti pokraj telefona u iščekivanju poziva.

Ova će vam romantična duša pokazati nježniju stranu jačeg spola i podignuti vaše kriterije u kvalitetama koje tražite kod muškraca.

Šta će vas naučiti: Nakon što jednom shvatite kako ima tipova koji shvataju zašto je pažnja važna, manje su mogućnosti da ćete završiti s nekim ko vas neće dovoljno cijeniti.

Mana: Ovakvi su muškraci najčešće zaljubljeni u pojam ljubavi što znači da će nakon prvotnog zaleta njegova strast prema vama vrlo brzo splasnuti.

 

  1. Faca

Uvijek elegantno odjeven, karizmatik i veliki slamatelj ženskih srca.

On tačno zna šta radi i kakav uticaj ima na vas. Ovaj će vas muškrarac naučiti uživati u finijim stvarima u životu.

Šta će vas naučiti: Vodit će vas u skupe restorane, a razgovor s njim nikada neće biti dosadan.

Iz ove ćete veze izaći sa više elegantniji i glamurozni, te puni životnih iskustava.

Mana: Šanse da ćete s njime završiti u ozbiljnoj i dubokoj vezi su minimalne.

 

  1. Stariji muškarac

On je dovoljno star da bude siguran u sebe i zna da ženu ne može osvojiti sa par plaćenih pića i laskavih riječi.

On ima puno iskustva koje će podijeliti s vama (unutar i izvan spavaće sobe), te će vam dati drugačiji pogled na život.

Šta će vas naučiti: Bez obzira na to koliko će trajati vaša veza i kako ćete prekinuti iz nje ćete izaći iskusniji i pametniji.

Mana: Bez obzira na iznimke, brojevi ipak nisu samo slova na papiru. Ako među vama postoji veliki jaz u godinama prije ili kasnije to će vam zasmetati.

 

  1. Muškarčina

Sjetite se samo scene iz filma ''Zameo ih vjetar'' kada Rhett Butler odnese Scarlett uz stepenice. Ovog muškraca barem jednom u životu morate imati.

Šta će vas naučiti: On će vam nositi torbe i braniti vašu čast. Pokazat će vam što znači biti pravi muškrac, te ćete se uz njega uvijek osjećati kao prava dama.

Mana: Uz ovog muškraca uvijek će vam faliti romantike jer je njegov pojam zabave izlazak u pivnicu i gledanje sporta na televiziji.

On nikada ne plače (osim iz frustracije).

 

  1. Zabavni tip

On je duša svake zabave i uz njega vam nikada neće biti dosadno niti će vam faliti smijaha.

Postoji nešto vrlo privlačno u muškarcu koji se zna zabaviti.

Šta će vas naučiti: Ovakvi su tipovi najčešće vrlo spontani i u njihovom ćete društvu doživjeti puno iznenađenja.

Mana: Zabavni muškraci vole biti u centru pozornosti i vole upoznavati nove ljude. To će vam predstavljati problem ako želite s ovakvim tipom ući u ozbiljnu vezu.

21.03.2008.

Otkrijte da li vas vara

Svaku prevaru teško je otkriti, a posebno kada se radi o osobi u koju imamo veliko pouzdanje i ukoliko se velike emocije u pitanju. Ipak, postoje načini na koje se možete uvjeriti ili razuvjeriti i time umiriti svoju savjest.

1 – Vodite dnevnik partnerovih aktivnosti. Zapišite vrijeme, imena, mjesta i druge ljude upletene u partnerove aktivnosti, izlike koje vam je dao i sl. Taj dnevnik je vrijedan jer ćete moći uvijek usporediti što vam je rekao s telefonskim računima, izvješćima s kreditne kartice, razgovorima s drugim ljudima. Partner će vjerojatno mijenjati svoju priču ili dovoditi u pitanje vaša sjećanja, zbog toga su zabilješke nužne.

2 – Pratite telefonske pozive, bilježite vrijeme i brojeve.

3 – Planirajte iznenadne posjete na posao, dođite kući u neočekivano vrijeme ili objavite kako ćete raditi do kasno, a zatim dođite kući ranije.

4 – Ako možete, uvijek tražite potpuni ispis suprugovog telefonskog računa. Obratite pažnju na neuobičajenu količinu telefonskih poziva na neki broj. Provjerite čiji je. Ne oslanjajte se na imena upisana u telefonski imenik, provjeravajte brojeve, jer često se ispod imena prijatelja kriju brojevi ljubavnika ili ljubavnica.

5 – Nikad ništa ne pitajte partnera, sve dok niste sigurni, imate neosporive dokaze i znate što ćete učiniti. Neke dokaze sačuvajte za kraj. Partner će vas započeti ispitivati kako bi vidio koliko točno znate.

Prije svakog suočavanja partnera sa svojim optužbama morate znati šta ćete učiniti. Šta ćete učiniti ako prizna? Ako ne prizna?

Ako znate da ćete preći preko toga, a da će se partner ponovno uplesti u takvu situaciju onda ga nemojte bezvezno opterećivati i kreirati napete i neugodne situacije.

 

21.03.2008.

Partneri lažu više nego što se misli

Muževi, žene, momci i cure jedni drugima lažu mnogo češće nego što to priznaju. Posmatranjem ljudi u njihovim svakodnevnim situacijama došlo se do zaključka kako partneri lažu jedno drugom učestalije nego što se čini na prvi pogled ili koliko priznaju u anketama i ispitivanjima.

U dosta slučajeva osobe nisu ni svjesne da lažu, jer im laž postaje prirodna i lako ih izgovaraju. Upravo zbog toga je i vrlo teško laž proučavati, jer svaka osoba voli misliti kako je iskrena prema onima koje voli i nerado priznaje laž. Gotovo svako će priznati kako je ponekad nešto prešutio partneru ili sakrio neke važne informacije, ali kada se osobe upita da navedu konkretan primjer kada su zadnji put to napravili, samo će mali broj osoba i priznati.

Zanimljivo je da partneri najviše lažu kada su uhvaćeni u laganju, te jednu laž objašnjavaju drugom. I još jedna porazna činjenica do koje se došlo posmatranjem je da upravo partneri najviše lažu jedni drugima. Dok u svakodnevnoj komunikaciji s drugim osobama izgovaraju manje laži, velike laži i prevare vezane su isključivo za partnere, na prvom mjestu ljubavne, zatim i poslovne partnere.

Osobe najčešće lažu kada:
* su uhvaćene u laži

* ih se pita mnogo pitanja

* imaju problema sa zbližavanjem

* postavljaju nerealna očekivanja

* istina im nije važna

* imaju previše moći

21.03.2008.

ZA MUŠKARCE: 10 stvari koje vam stari nije rekao o sexu

Kako ste saznali neke od kljucnih stvari o sexu? Možda ste gledali taj bezvezni video o sexualnoj edukaciji koji je snimljen dobrih 20 godina prije vašeg vremena. Sama pomisao na te prizore je dovoljna da se prihvatimo vjecitog celibata. Neki su pak ponesto naucili iz jeftinih porno filmova. Kakva god da je vaša priča, najvjerovatnije je da ste imali taj “razgovor” sa vašim starim u određenom trenutku svog života.

Razgovor o sexu može biti neugodan, posebno između oca i njegovog sina tinejdžera. Edukacija o sexu od strane vašeg starog obično se sastoji od sljedećeg:

·        Koristi kondom.

·        Tretiraj djevojku sa poštovanjem.

·        Ne požuruj ju.

·        Čuvaj se za pravu djevojku.

Međutim, ništa od ovoga nas ne pripremi za grubu realnost pravog sexualnog iskustva koje nas očekuje. Naši očevi su nas iznevjerili u našoj potrazi za sexualnim prosvjetljenjem. Uz ovu misao, predstavljamo vam 10 stvari koje vam stari nije rekao o sexu (a trebao je, zaista).

#10. Sex Fetiši: Zaista bih volio da mi je stari rekao ponešto o tome prije nego sam počeo praktikovati sex. Prvi put kada me ženska upitala da li volim “Formicophili-u” mislio sam da priča talijanski. Ispostavilo se da ju tokom sexa uzbuđuje prisustvo buba, insekata i ostalih puzajućih čudovišta po njenim genitalijama, i željela je to očaravajue iskustvo podjeliti sa mnom. Očito, fetiši su sasvim normalna varijanta ljudske sexualnosti koja variraju od obične vanile do zaista čudnog. Ne smeta mi povremeno grickanje, pljeskanje i slično, no granicu sam postavio pozivanju žohara na zabavu. Potrudite se da saznate nešto o ovome prije nego počnete praktikovati seks jer nikome ne bi bilo ugodno da sazna da mu djevojka ima neki od fetiša tek poslije samog čina.

#9. Nije kao u porno filmovima: Zamislite moje iznenađenje kada sam, nakon godina provedenih gledajući Jennu Jameson kako skače po mnoštvu momaka i vrišti od zadovoljstva, konačno izgubio nevinost sa stidljivom riđokosom djevojkom sa pjegicama, naočalama i protezom na zubima. Mislio sam da će to iskustvo biti ispunjeno vrištanjem, orgazmima i prljavom pričom. Ne samo to, mislio sam da će svaka slična nevina situacija inicirati  improviziranom seksu. Ako bi majka mog prijatelja ponudila me čajem dok ga čekamo da dođe s posla, mislio sam da bi me svakog momenta mogla zaskočiti. Ali, nikad se nije desilo. Što se tiče riđokose, bilo je manje kao brzi voz a više kao živahna šetnja. Seks nije ni nalik onome sa pornića (osim ako ne hodaš sa porno zvijezdom).

#8. Uhodajte se: Pod uticajem zakucavajućeg efekta porno zabluda, mislio sam da je metoda čekic-i-kliješta norma, i to na duge staze. Ove porno zvijezde mogle su “trajati” zauvijek tako da sam bio krajnje razočaran nakon dvominutnog “susreta” sa stidljivom riđokosom prije nego sam se okrenuo i zaspao. Ako nikada niste čuli priču o kornjači i zecu, siguran sam da to ima veze sa seksom. Žene žele pastuha koji “traje”, iako i “na brzaka” može biti isto toliko zabavno, niko ne želi da je sve gotovo prije no što i počne.

#7. Glavobolja nije izgovor za izbjegavanje seksa: Kada sam imao 21. godinu, moja tadašnja djevojka je redovono govorila kako nije raspoložena za džidži-midži jer ju “boli glava”. Novi dokaz je ugledao svjetlo dana, i govori kako ženski orgazam oslobađa endorphin (prirodni lijek protiv bolova). Što znači da je seks lijek za glavobolju. Ovo morate dokazati svojim djevojkama, ukoliko ih nešto boli. Slomljena noga? Seks ti može ublažiti bol, dušo. Vaša (zgodna)prijateljica ima slomljeno srce? Orgazam bi ju sigurno razveselio. Genitalni herpes? Hm… tu ste prepuštene same sebi, drage.

#6. “Trojka” nije tako česta kao što mislite: Kombinacija pornića i “pravih priča” u magazinima “obrazovala” me da mislim kako je seks u troje prirodan i čest dio svakodnevnog života. Poslije gubitka par djevojaka zbog zahtjeva za pristup zabavi njihovih dobro građenih prijateljica, počeo sam gubiti vjeru. Neki ljudi tvrde da je “Ménage á trois” zapravo francuski naziv za “U tvojim snovima”. Dok sam siguran da je dosta ljudi imalo seks u troje (ili više) sa drugim ženama, tužna je realnost da “trojka” koju bi i mogli doživjeti najčešće uključuje drugog muškarca, a ne drugu ženu.

#5. Impotencija je osnov za razvod braka: U preko 20 država u Americi, impotencija može biti osnov za propast braka i eventualni razvod. Siguran sam da mnoštvo budžovana koji nisu vidjeli potrebu za predbračni ugovor sada udaraju glavom u zid zbog svoje kratkovidnosti. Nije dovoljno da je muškarac opterećen tim bremenom da zadovolji ženu koju voli, koje raste s vremena na vrijeme. Sada je dodan i pritisak “mlitavka” koji ne može zadovoljiti našu voljenu, tako da se može razvesti od nas. Ako niste patili od ovoga ranije, možete sada! Mislim da bi trebalo da postoji drugi razlog za razvod stvoren da navodi žene koje nemaju potrebne “sposobnosti” da održe muškarca u punom kapacitetu. Vjerujte, upoznao sam par takvih.

#4. Većina žena trebaju stimulaciju klitorisa da bi postigle orgazam: Šta? Moj stari mi nikada nije to rekao. Sve ove godine sam izvodio seksualni performans “puneći ćurku“ i nikada to nisam saznao. Većina muških i ne pomišlja na njeno zadovoljstvo tokom seksa jer je dosta lahko izgubiti se u trenutku. Međutim, gledajući iz ženske perspektive ima smisla. U, van. U, van.  U, van. Da, možete primjetiti kako to može postati pomalo dosadno nakon nekog vremena.  Ključ je u nadraživanju klitorisa prstima, jezikom ili bilo kojim drugim dijelom tijela za koji smatrate da bi mogao obaviti posao. Jedna od najboljih poza za ovo jeste doggy-ručni stil. Probajte, i postanite pastuh još danas.

#3. Vaš penis može eksplodirati: Gledajući jedan TV dokumentarac o seks katastrofama I stvarima koje su krenule naopako tokom toga čina, promjenio se moj pogled na seks zauvijek. Sjećam se jednog slučaja posebno, o rumunskom muškarcu i njegovoj seksi 18-godišnjoj djevojci. Ukoliko ste ikada imali tako snažnu erekciju da ste osjećali da bi mogli pući, zamislite kako se ovaj lik osjećao. Njegova erekcija je bila tako jaka i čvrsta da su krvna udubljenja u penisu naprosto pukla. I nije samo vaš penis za koji se trebate zabrinuti. Postoji još jedna, češća pojava o kojoj mi nikad niko nije pričao dok mi se to zapravo nije desilo. Strašni ‘banjo string’. Ako ne znate šta je to, radi se o dijelu kože između penisa i kožice, poznatog kao glavić. Ukoliko ste obrezani, cestitke, vi vjerovatno nemate ‘banjo string’. Ali ako niste, postoji velika šansa da tokom žestokog seksa ‘otkinete’ taj dio kožice, što prokleto boli. I krvari. Mnogo.

#2. Samo 1 od 400 muškaraca može sam sebi priuštiti oralni seks: Ovaj broj 1 nije toliko iznenađujući, koliko je ponižavajuće da je većina ovih muškaraca od spomenutih 400, ako ne svi, pokušalo da se oralno zadovolji. Smatram to šamarom u lice ljudskoj evoluciji koja podrazumjeva stvaranje točka, let na Mjesec, pronalazak struje itd., dok pokusavaju u kupatilu “usisati” sami sebe. Ako se sada smiješ ovome, velike su šanse da si i ti to pokušao. Ako se pak keziš, razmisli o karijeri u porno industriji.

#1. I muškarci imaju G-tačku: Muškarci zapravo imaju tačku koja tokom stimulacije može dovesti do sličnog zadovoljstva kao ženska G-tačka. Ironija ovoga je da bi se na ovaj način zadovoljili moramo istražiti dijelove svoga tijela koja većina heteroseksualaca radije ne bi istraživali. Iz nekog razloga, naša prostata je izvor ovoga i nalazi se duboko u čmaru. Ukoliko želite istražiti radost “čačkanja” ove svete tačke, morate zavući jedan (ili dva, ako ste hrabri) prst direktno u anus. Jedne večeri sam ovo doživio sasvim slučajno kada me bivša djevojka odlučila iznenaditi improvizacijom analnog testa. Treba li reći, kao rezultat imam pomješane osjećaje o cijeloj stvari. Ako ste dovoljno hrabri, pokušajte..

Morao sam naučiti sve ovo (i mnogo, mnogo više) kroz vlastita istraživanja i eksperimentisanja jer mi je stari dao samo dva savjeta prije nego sam postao seksualno aktivan:

1.      Ševi što više žena možeš dok si još mlad.

2.      Nemoj dozvoliti da zatrudni ili da doneseš kući neke infekcije.

21.03.2008.

DEPILACIJA: prednosti i nedostaci

Svaka metoda depilacije ima svoje prednosti i nedostatke, a tretman valja odabrati prema tipu, osjetljivosti kože i čvrstoći dlačica.
Pored običnih, postoje metode trajnog uklanjanja dlačica, ali one su skupe i potrebno je nekoliko tretmana da bi se postigao konačan rezultat. Zato prije nego što se odlučite za neki od tretmana dobro razmislite o prednostima i nedostacima svakog od njih.


Lice
Brijanje - NE, dlačica ćete se riješiti na tri dana, a one će postati tamnije.
Stepen bola: Ne boli.


Izbjeljivanje - MOŽDA, ali samo ako imate izrazito blijedu put i malo dlačica. Ako se odlučite za izbjeljivanje, nemojte to raditi kod kuće, već posjetite kozmetički salon.
Stepen bola: Ne boli.


Depilacijske kreme - NE, jer imaju dejstvo slično brijaču.
Stepen bola: Ne boli.


Čupkanje - DA, ovim ćete usporiti rast dlake i oslabiti ih.
Stepen bola: Trenutna prolazna bol.


Uklanjanje voskom - NE, jer ćete uvijek zahvatiti veću površinu, čime možete da podstaknete rast inače nevidljivih dlačica.
Stepen bola: Boli, ali ne duže od desetak sekundi.


Elektroliza - DA, iako vas ona neće zauvijek riješiti dlačica. Potrebno je godinu-dvije dana stalnog tretmana elektrolizom da biste se riješili neželjenih dlačica.
Stepen bola: Ne boli, ali pecka.


Lasersko uklanjanje dlačica - DA, ovo je metoda koja potvrđeno uklanja dlačice, a rezultati su najbolji kod tamnih i netretiranih dlačica.
Stepen bola: Može malo da boli.


Pazuh
Brijanje - MOŽDA, ali izbjegavajte. Dlačice se pojavljuju već sutradan, ali javljaju se i bubuljice usljed urastanja dlaka.
Stepen bola: Ne boli.


Kreme - NE. Depilacijske kreme sadrže jake hemikalije i mogu da oštete osjetljivu kožu ispod pazuha.
Stepen bola: Ne boli.


Vosak - DA, ovim uklanjate i korjen dlačice. Dlačice se neće pojaviti barem tri nedjelje.
Koliko boli: Trenutna prolazna bol.


Epilacija - DA, epilator se postepeno pomjera po dijelovima kože i čupa dlaku iz korjena. Dlačice se neće pojaviti barem tri nedjelje.
Stepen bola: Trenutna prolazna bol.


Laser - DA, oslobodićete se dlačica zauvjek. Potrebno je nekoliko tretmana u određenim intervalima da bi se potpuno uništio folikul dlake.
Stepen bola: Ne boli.


Noge
Brijanje - MOŽDA. Ovo je najbrži način, ali se dlačice pojavljuju već nakon dan-dva.
Stepen bola: Ne boli.


Epilator - DA. Upotrebljava se isključivo na suhoj koži. Ako je koža poslije iziritirana, poprskajte depilirani dio hladnom vodom. Dlačice se sigurno neće pojaviti narednih 20 dana.
Stepen bola: Prolazna slaba bol.


Vosak - DA. Uklanja i korjen dlačice. Stručnjaci preporučuju piling prije upotrebe voska. Rezultati depilacije voskom traju i do četiri nedjelje.
Stepen bola: Boli, ali nije strašno.


Kreme - DA, kremama ćete se riješiti dlačica na nedjelju-dvije dana.
Stepen bola: Ne boli.


Laser - DA. Laser daje zadovoljavajuće rezultate, bezbolan je i nema štetnih posljedica. Potrebno je nekoliko tretmana u određenim intervalima da bi se potpuno uništio folikul dlake, ali se dlake nikada više neće vratiti.
Stepen bola: Ne boli.


Prepone
Brijanje - NE, osim što dlačice počinju da rastu već nakon jednog dana, koža na preponama je osjetljiva, pa se često javljaju i iritacije kože.
Stepen bola: Ne boli.


Depilacijske kreme - MOŽDA, ali su moguće alergijske reakcije.
Stepen bola: Ne boli.


Uklanjanje voskom - DA, sigurno ćete se riješiti dlačica, na nedjelju-dvije.
Stepen bola: Boli, ali ne duže od desetak sekundi.


Elektroliza - DA, iako vas ona neće zauvjek riješiti dlačica. Potrebno je godinu-dvije dana stalnog tretmana elektrolizom da biste se riješili neželjenih dlačica.
Stepen bola: Ne boli, ali pecka.


Lasersko uklanjanje dlačica - DA, ovo je metoda koja potvrđeno uklanja dlačice.
Stepen bola: Može malo da boli.

21.03.2008.

Najskuplji parfem na svijetu: Clive Christian No. 1

Napravljen od unikatnih i vrlo rijetkih sastojaka, koji su birani bez obzira na troškove, No. 1 by Clive Christian košta 2350 dolara za bočicu od 30ml čistog parfema. Samo 1000 bočica (i muške i ženske verzije) ovog skupocjenog parfema se proizvede godišnje. Pojedinačna najskuplja verzija Clive Christiana je No. 1 Imperial Majesty, za koju biste morali izdvojiti preko 200 hiljada dolara; svake godine se na tržište izbaci samo deset bočica ove nadrealno skupe inačice Clive Christiana.

I, pitate se ko bi to istresao toliku količinu keša za najobičniji miris? Obožavatelji parfema No. 1 su Sir Elton John, Tiara Ball i Katie Holmes (koja je mirisala na Clive Christian na vjenčanju s Tomom Cruiseom).

Clive Christian je ponosno doletio iz Londona u New York da bi primio Guinessovu nagradu. "No. 1 je bio nevjerovatan pothvat. Ideja je bila napraviti najbolji parfem svih vremena, bez ikakvog obzira na troškove. Kupovali su se svi mogući sastojci koji bi mogli doprinijeti savršenom mirisu, čak i pod uvjetom da konačna računica ne bude ekonomski opravdana", kaže Christian. Christian otkriva i koja su to dva temeljna sastojka čudnovatog parferma. Prvi je prirodna skupocjena sandalovina iz Indije (koja je toliko tražena i skupa da nad njom bdije indijska vlada), a drugi je vanilija s Tahitija, koja je prošla kroz kompliciran laboratorijski proces da bi poprimila efekat koji se traži od nje.

Ako imate par stotina hiljada dolara viška, onda ih istresite za Clive Christian No. 1. Bit ćete glavni u raji.

21.03.2008.

Masaža

Masaža je jedan od najstarijih oblika terapeutskog iscjeljivanja, a primjenjuje se vjekovima Zbog nepotpunog poznavanja čovjekove fiziologije i anatomije, sve su klasifikacije i teorije bile nepotpune jer se većina njih nije oslanjala na znanost, već je bila proizvod religioznih i mističnih zabluda. Tek u zadnjoj četvrtini 19. st. započela je znanstvena razrada i istraživanja fiziološkog djelovanja masaže na ljudski organizam. Prema cilju primjene danas masaže dijelimo na: medicinsku, sportsku i kozmetičku. Najčešći zahvati na sportsko-medicinskoj su glađenje, trljanje, gnječenje i vibracija. Različitim mehaničkim draženjem kože vršimo djelovanje na: nervni sistem, cirkulaciju krvi, izlučivanje različitih žlijezda, na tonu glatke i poprečno-prugaste muskulature, lokomotorni sustav, unutrašnje organe i dr. To znači da je djelovanje masaže dvojako: mehaničko - dosta je ograničeno i refleksno - bogato je i raznovrsno.

Zbog današnjeg načina života Vaše tijelo traži posebnu njegu. Vješte ruke naših kozmetičarki vratiti će Vašem tijelu izgubljenu energiju laganom masažom, a izgubljeni sjaj kože neizostavnom njegom hranjivim, hidratantnim ili vitaminskim kremama ili esencijalnim uljima.
Vi samo lezite, opustite se i dopustite ugodnim mirisima esencijalnih ulja da obnove Vaš duh i pozitivno utječu na oblikovanje Vašeg tijela
Pročišćava cijelo tijelo i um. Za masažu uporabljavamo ulja najveće kvaltete, zbog što boljeg učinka na kožu.

Učinak na čovjekovo zdravje: poboljšava protok krvi, opušta mišiće, poboljšava probavu i stimulira limfni sistem poboljšava izlučivanje intenziviranje i produžavanje vremena samog treninga i povećavanje sportske moći. Masaža omogućava brže i potpunije odstranjivanje svih nepoželjnih ili štetnih posljedica zbog pojačane fizičke aktivnosti. Masaža je indicirana kao neophodna kod svih sportova i svih sportaša. Zato je potrebno u svim programima za treniranje pojedinih sportaša ili grupa, racionalno i kontinuirano predvidjeti i upotrebu masaže.

Fiziološko djelovanje sportske masaže je slično kao i fiziološko djelovanje obične masaže. I ovdje se koriste klasični zahvati, ali su oni posebno modificiranii za primjenu na sportašima. Organizacija masaže, kao i uvjeti za njeno održavanje bitno se razlikuju od terapeutske masaže. Posebno su bitno različiti prostor za masiranje i maserovo ponašanje. Masaža sportaša se mora prilagoditi specifičnim okolnostima sporta, kao i terenu (svlačionica, ring, strunjača ili sl.).
Sportsku masažu treba prilagoditi potrebama treninga, takmičenja ili priprema. Primjena glađenja u terapeutskim ili sličnim uvjetima je neminovna kao uvod. U sportskoj masaži je ovaj zahvat nepotreban. Njegova eventualna primjena treba biti na granici lakog trljanja. U stvari, u sportskoj masaži vrši se integracija glađenja i trljanja. Trljanje u sportskoj masaži ide u pravcu muskulature. Trljanje u klasičnoj masaži ide u pravcu limfnog i venskog sistema. Najvažniji i najprikladniji zahvat za ovu masažu je gnječenje, sa veoma jakim intenzitetom. Najčešće se primjenjuje dvojno prestenoidno gnječnje. Vibracija se takoder dosta upotrebljava. Ona se ovdje karakterizira velikom amplitudom, a malom frekvencijom.

PARCIJALNE MASAŽE
Opuštajuća masaža glave, vrata i ramena
Masaža koja oslobađa napetost i otklanja stres.
Parcijalna masaža leđa, vrata i glave ili nogu
Intenzivna masaža na problematičnom dijelu, otklanja umor, napetost i donosi olakšanje.
Masaža glave, lica i dekoltea


Opuštajuća masaža koja njeguje, otvara pore i potiče mikrocirkulaciju.
Masaža povećava dobre strane vježbe. Masirati možemo određene celulitne otekline na pojedinim područjima tijela kako bi smo direktno djelovali na cirkulaciju krvi. Posebno pomaže onim dijelovima tijela na koje se teško utječe vježbanjem kao što je unutrašnja strana koljenja ili gornji vanjski dio bedara. Masažom se može tacno prići ugroženom području i prilagoditi intenzitet dodira individualnim pristupom.

Mehaničko se manifestira u čišćenju površinskog sloja kože, od izumrlih stanica, nakupljenih izlučevina masti, prašine, znoja i dr. Kada se te štetne tvari odstrane, otvaraju se pore znojnih i masnih žlijezda. Time se omogućava bolje izlučivanje i disanje kože. Prema tome, mehaničkim djelovanjem poboljšava se protok u venskom i limfnom sustavu te kao rezultat mehaničkog trijanja povećava se i temperatura kože ,u početku su ju koristili samo narodni iscjelitelji. Početkom prošlog stoljeća česti naziv za refleksoterapiju bio je ZONSKA TERAPIJA, a jedan od prvih koji je koristio tai naziv bio je dr. Fitzgerald iz Amerike koji je ovu terapije koristio kao jedan oblik anestezije kada je obavljao male operativne zahvate te pri olakšavanju bolova kod porođaja. Dr. George Starr White i dr. Riley bili su takoder jedni od pionira u proučavanju refleksoterapije, a njihova učenica Eunice D. Ingham počela je širiti ovu metodu diljem SAD-a otpadnih tvari iz organizma.

Gotovo sve metode masaže potiču bržu cirkulaciju, a time se ubrzava i izmjena tvari u tijelu. Vraća se elastičnost, a koža se "nahrani". Nakon dobre masaže osjećamo se svježe, poletno, nekako lakše. Mišići su nam opušteni, prijašnja zategnuća nestaju, a ostaje osjećaj da čitava koža diše. Mehaničko dejstvo masaze se manifestira u čišćenju površinskog sloja kože, od izumrlih stanica, nakupljenih izlučevina masti, prašine, znoja i dr. Kada se te štetne tvari odstrane, otvaraju se pore znojnih i masnih žlijezda. Time se omogućava bolje izlučivanje i disanje kože. Prema tome, mehaničkim djelovanjem poboljšava se protok u venskom i limfnom sustavu te kao rezultat mehaničkog trijanja povećava se i temperatura kože

Izmedu sportske i terapeutske masaže se ne može odrediti neka precizna granica. One se prvenstveno medusobno razlikuju u pogledu intenziteta masiranja. U sportskoj masaži se upotrebijavaju specijalni zahvati koji imaju za cilj bržu i potpuniju pripremu sportaša za trening, Time se omogućava bolje izlučivanje i disanje kože. Prema tome, mehaničkim djelovanjem poboljšava se protok u venskom i limfnom sustavu te kao rezultat mehaničkog trijanja povećava se i temperatura kože održavajući brojne seminare i radionice. S vremenom metoda je zbog izuzetnih pozitivnih efekata dobila i naučna priznanja. Time se njena primjena počela sve više izučavati i u suvremenoj medicini te je i prihvaćena u potpunost,i kao i akupunktura, iako nema dovoljno jasnih objašnjena o principu njenoga djelovanja.

U refleksoterapiji koriste se samo ruke, odnosno pritisak prstima na refleksna područja koja se nalaze na stopalima. Područja i točke na stopalima koje odgovaraju odredenim organima u tijelu bit de osjetljivija, a ponekad i vrlo bolna, ovisno o poremećaju i blokadama energije u dotičnim organima. Tretmanom refleksologije te se neravnoteže mogu otkloniti, a pored toga tretman je idealan za cjelokupnu revitalizaciju organizma. Tretman refleksoterapije može biti izvrstan način dijagnosticiranja energetskog stanja pojedinih organa i organizma u cjelini. Kod refleksoterapije važno je poznavati 10 osnovnih zona koje uzdužno dijele tijelo sa svake strane medijalne linije. Pored stopala refleksne točke nalaze se na dlanovima i glavi pa se često kombinira rad na stopalima i rad na dlanovima ili rad na glavi. Takoder mogu se obradivati samo dlanovi ukoliko stopala imaju neke akutne upalne procese ili druga oboljenja. Jedna od prednosti refleksoterapije je što je široko primjenjiva - može se izvoditi na malim bebama, ali isto tako i kod odraslih osoba u poodmakloj dobi. Važna prednost reflekosterapije je i njena mogućnost rane dijagnostike jer refleksoterapeut može uočiti područja u kojima je zastoj energije ili blokade puno prije nego što se pojave simptomi bolesti.
Prilikom masaže u cilju otkrivanja bolnih točaka treba obratiti posebnu pažnju na pojavu tupog ili oštrog bola. Ukoliko je bol oštar i prodoran (npr. pri povrijeđenom stopalu), onda je bol lokalnog karaktera dok je duboka i tupa bol odraz bolesnog organa koji se nalazi u toj zoni stopala.


Kako se tretman izvodi?

Klijent može sjediti iii ležati. Terapeut nakon zagrijavanja stopala raznim rotacijama i blagom masažom prelazi na specifične točke koje masira jagodicama prstiju u kružnim kretnjama. Svaku bolnu točku treba masirati oko pet minuta. U početku je bol jaka, a kasnije postaje sve manja i tupija do potpunog nestanka. Rezultat je pokretanje energije u organima gdje energija nije slobodno protjecala ili slabijenje dotoka energije u organima koji su imali višak energije.Blagi pritisci terapeuta imaju analgetički efekt, odnosno smanjenje i nestanak bola. Pri izrazito jakom efektu masaže javlja se uzbudenje u čitavom organizmu što je dobro kod stanja premora, malaksalosti, opće revitalizacije organizma i za poboljšanje pamćenja i koncentracije. Jedan cikius terapija obuhvaća 10-20 tretmana u trajanju 30-45 minuta svakodnevno tokom 10 ili 20 dana.Reflekosterapija je izuzetna metoda prevencije i preporuča se jedan puta tjedno za održavanje zdravog organizma. Ostale dobrobiti: stimuliranje metabolizma, eliminiranje toksičnih tvari, stimuliranje različitih žlijezda s unutrašnjim izlučivanjem, smanjenje glavobolje, smanjenje bolova u leđima, smanjenje menstrualnih tegoba.

Mudrost dana

Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


513895