20 neobičnih savjeta

1. Zube perite na jednoj nozi
Dok četkate zube stojte samo na jednoj nozi i na taj način ćete ojačati mišiće zadužene za stabilnost i ravnotežu, te zaštiti leđa. Ovaj savjet posebno bi trebali slijediti oni koji vode sjedački način života. Prvo stanite na lijevu nogu, te na pola pranja prebacite se na desnu.

2. Ispred radnog stola držite ogledalo
Brzim pogledom na ogledalo lako ćete primijetiti sjedite li pogrbljeno. Svaki put kada se podsvjesno zgrbite vaša ogledalo će vas podsjetiti kako se trebate vratiti.

3. Cipele kupujte na kraju radnog dana
Kada idete kupovati obuću kupujte pri kraju radnog vremena. Stopala tijekom dana natiču zbog umora i vrućine, što znači da bi vam cipele koje kupite ujutro na kraju dana mogle biti tijesne i neudobne. Također, umorna noga lakše prepoznaje  udobnu cipelu.

4. Prije spavanja pojedite doručak
Ukoliko ste gladni tijekom noći tijelo će koristiti zalihe ugljikohidrata, a to može uzrokovati migrene i glavobolje. Ukoliko navečer pojedete žitarice smanjujete mogućnost migrena. Naravno ne smijete se prejedati ili unositi visokokaloričnu prehranu, a posebno ne kolače i slatkiše, jer ćete onda dobiti na debljini.

5. Zube perite prije doručka
Kada spavamo bakterije i plak talože se na našim zubima. Ako doručkujemo prije nego ih operemo zahvaljujući šećeru iz hrane bakterije će se multiplicirati i povećati rizik razvoja karijesa.

6. Kremu za sunčanje nanosite svaki dan
Kremu s visokim zaštitnim faktorom trebali biste koristiti i u ljetnim i u zimskim mjesecima. Faktor 15 – 20 bit će dovoljan za zimu, ali ljeti ipak povećajte na 30 – 40, čak i za običnu šetnju gradom.

7. Ponekad skinite naočale
Ako osjetite umor očiju ponekad je dovoljno skinuti naočale i dopustiti očima da se kratkotrajno odmore bez pomagala.

8. Čim izađete s posla skinite sako
Ako ste prisiljeni na poslu biti u odijelima čim zatvorite vrata ureda skinite sako. Uska i neudobna odjeća prisiljava nas da se držimo kruto što može uzrokovati bolove u leđima, te također tjera tijelo da diše prsno umjesto abdominalno, a to kreira napetost u ramenima i vratu.

9. Nakon pranja zubi ispljunite, a ne ispirite
Ako ne isperete pastu sa zubi nakon pranja ona će duže pružati zaštiti vašim zubima.

10. Nakon teškog obroka legnite na desnu stranu
Ako ste se prejeli kako biste izbjegli nadutost i lošu probavu legnite na desnu stranu. Na taj način se hrana kreće učinkovitije kroz probavni sustav.

11. Spavajte na svili za ljepšu kožu
Svilene plahte popravit će stanje ukoliko imate suhu kožu. Osim toga koža će vam biti manje sklona iritacijama, a svilena posteljina također se preporučuje oboljelima od astme i sklonima alergijama.

12. Prošećite do posla
Ako ne volite teretanu dobro će vam doći šetnja do posla. Ukoliko bi vam do posla trebalo 40 minuta pješačenja ni to nije previše. Koristi koje ćete imati za zdravlje vrijede su toga.

13. Ruke držite u džepovima
Na mjestima gdje ima mnogo ljudi stavite ruke u džepove ili čitajte knjigu. Na taj način ćete imati manje kontakta s površinama koje mogu biti zaražene npr. rukohvatima.

14. Radite samo onoliko koliko vas plaćaju
Održavanje ravnoteže privatni život – posao je nužno za opće zdravstveno stanje. Prekovremeni rad to onemogućuje. Nemojte zakazivati poslovne sastanke u pauzama, ili ići na poslovni ručak u slobodno vrijeme.

15. Popijte jedan probiotični jogurt dnevno
Jogurt ili drugi probiotik pomoći će vam održati bakterijsku ravnotežu.

16. Kupujte grickalice koje ne volite
Ako već imate nekoliko otvorenih vrećica grickalica koje ne volite to će vas spriječiti da otvarate ili kupujete nove, a tako ćete značajno smanjiti unos kalorija.

17. Tražite nove okuse
Kupujte zdravo voće i povrće novih i neobičnih okusa. Što više različitih vrsta jedete veće su zdravstvene koristi.

18. Mineralna voda olakšat će ubrzano disanje i otkucaje srca
Ako ste u nekoj stresnoj situaciji i otkucaji srca vam se ubrzaju problem ćete olakšati čašom gazirane mineralne vode.

19. Prije spavanja otvorite prozor
Nevažno koliko je vani hladno, prije spavanja otvorite prozor. Tokom noći dobro je da bude ugodno, ali kako biste zaspali temperatura se mora spustiti.

20. Spavajte na leđima
Pokušajte spavati na leđima. Glava okrenuta u stranu pritišće se od jastuk i povećava šanse nastanka bora. Kad god se probudite tijekom noći vratite se na leđa.

aysa
ništa specijalno.. završila "normalnu" osnovnu i srednju školu.. ha ja!

Komentariši