<< 03/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
19.03.2008.

Predigra: ona mrzi...

Tradicionalni odgoj, koliko god mu se opirale, još uvijek mnoge žene sprečava da otvoreno govore o seksu, posebno kad muškarcu treba otkriti da neke stvari loše radi. Mnoge će u takvim situacijama radije ćutati i žrtvovati zadovoljstvo, pogotovo ako je riječ o novom partneru uz kojeg se još nisu opustile, a najgore je kad partner uopće ne opaža da žena ne uživa, kad ne posmatra njene reakcije i ne podstiče je da mu pokaže šta želi i voli.
Ženama je predigra posebno važna jer ako taj dio krene naopako, nisu u stanju da se opuste i vjerovatno neće naročito uživati u seksu. Iako se kaže kako je u seksu svaki čovjek različit, skoro da nema djevojke kojoj ne smeta barem jedan od nabrojanih muških promašaja.

1. Grubost
Muškarci se obično brže napale od žena, a kad su napaljeni, većinom vole malo grublje dodire. Djevojke, pak, kako koja – neke vole sitne grubosti, a neke ne, ali u glavama i jednih i drugih predigra služi tome da bi se dobro napalile, a za to im ipak treba nešto vremena. Jedna od češćih muških grešaka je da sude po sebi te da djevojke dodiruju onako kako bi voljeli da one dodiruju njih. Predigru, naročito ako par još ne poznaje dobro međusobne želje i navike, treba "voziti" polagano i nježno.
Većina djevojka voli da ih na početku nježno dira, a skoro da nema one koja u predigri ne voli da stekne utisak da vam je njeno zadovoljstvo važno. Krenite nježno i polako posmatrajte njene reakcije.
Tokom oralnog seksa je lako shvatiti šta se djevojci sviđa: zanimaju li vas imalo njene reakcije, čak i ako je tiha i sramežljiva, teško će suzdržati uzdahe, promjene disanja ili uvijanje tijelom kad je dobro napaljena - ako tih reakcija nema, djevojka najvjerovatnije ne uživa.

2. Ponavljanje
Mnogi frajeri, uključujući one koji za sebe misle kako su majstori u krevetu, nemaju pojma o još jednoj ženskoj "tajni": kad muškarac jednom skonta (ili kad mu djevojka kaže) da nešto voli, on to najčešće radi predugo i ponavlja u svakoj sljedećoj predigri. Djevojkama to uglavnom nakon nekog vremena prestaje biti napaljivo, pa im čak postaje i dosadno, a posebno im to smeta kod oralnog seksa.
Često ponavljanje istih pokreta djevojkama djeluje previše mehanički jer im je raznovrsnost mnogo važnija nego muškarcima. Mnoge djevojke kažu da im je draže maštovito se samozadovoljavati nego se upustiti u dosadni seks u kojem muškarci znaju samo za dosadne pokrete hopa-cupa naprijed-nazad.

3. Rutina
Parovi koji se dobro poznaju i koji su dugo zajedno obično su se oslobodili sramežljivosti. Međutim, njih čekaju druge zamke – dosada i rutina, a znatno se češće događa da ženama seks postane dosadan.
Pošto muška fiziologija funkcioniše na način da im je za samozadovoljavanje dovoljno samo malo "poraditi" i kako orgazme doživljavaju i nakon višegodišnjeg ponavljanja misionarske poze, teško im je da razumiju ženinu potrebu za raznovrsnošću.
Djevojke su i kod samozadovoljavanja znatno maštovitije pa je normalno da od muškarca u seksu očekuju raznovrsnost i česte promjene. Srećom, kad otkriju nove mogućnosti, i većini muškaraca ovo se više sviđa od rutine u dvije-tri poze.

4. Agresivni oralni seks
Ima žena koje uživaju u seksu i ne pate od problema s doživljavanjem orgazma, koje su otvorene i spremne za eksperimentisanje, ali će vas iznenaditi odbijanjem oralnog seksa.
Puno je mogućih razloga, a najčešći je da to većina muškaraca loše radi. Jedna od osnovnih stvari koje bi svaki muškarac trebalo da zna da radi jeste: malo je reći da se ženama ne sviđaju suha usta i jezik kao i prejak pritisak. Takve greške proizvode potpuno suprotan efekt – djevojke to boli i u sekundi im može potpuno ohladiti želju za seksom.
Prije nego što "glavu zagnjurite dole", popijte dosta tečnosti – slatko piće najbolji je izbor i time je problem suhih usta riješen. Počnite najnježnijim dodirom jezika koji možete zamisliti i pričekajte dok ona ne počne reagovati tako da se počne izvijati prema vama.
Tada možete početi da pojačavate pritisak, ali se držite pravila: nikad je nemojte gristi. Zaboravite zube kad su vagina i klitoris u pitanju: dok žena može uživati u grickanju ostalih dijelova tijela, osjetljivi dijelovi jednostavno su – osjetljivi i pretjerano jak pritisak boli, kao i svaki kontakt zubima. I bradavice su kod većine žena zona koja ne trpi ugrize. To nas vodi do pretposljednje velike muške greške, a to je...

5. Uvrtanje bradavica
Ankete među muškarcima pokazuju začuđujuće rezultate: čak i oni najiskusniji misle da je uvrtanje bradavica napaljivo, dok djevojke likove koji to rade svrstavaju među seksualne neznalice, a taj naoko bezazleni potez neće ih ništa manje ohladiti ili uvrijediti nego ranije greške.
Kao i uvijek ima izuzetaka ali pravilo kojeg bi se muškarci trebali držati je – ako djevojka to izričito ne zahtjeva, ne pokušavajte biti grubi s njenim bradavicama. Žene obožavaju lizanje, sisanje i nježno igranje prstima, pa i nježno dodirivanje zubima ili trljanje prstima, ali ne vole ugrize ili grubi stisak, posebno kad još malo i zavrnete.

6. Gdje je klitoris?
Mitovi o ženskom klitorisu toliko su rašireni među muškarcima da mnogi ne znaju jesu li ga našli ili ne. Istini za volju, nije ga lako naći dok žena nije uzbuđena, posebno što je kod nekih žena dosta duboko usađen. Ne zaboravite da žena dole ima četiri usnice – dvije spoljašnje i dvije unutrašnje. Najlakši način za pronalaženje klitorisa je otvoriti širom oči da biste sljedeći put znali gdje se "magična tačka" nalazi.
Posao ćete olakšati ako je nježno uzbuđujete jezikom i/ili prstima, što će, ako to dobro radite, rezultirati njenim uzbuđenjem i, kod većine žena, nadraženošću klitorisa. Kad je klitoris nadražen, moguće ga je opipati kao sitnu "kvržicu" ispod kože, a kod mnogih žena je vidljiv.
Ne osjetite li ga ili ne vidite, to je prilično dobar znak da ženu niste naročito uzbudili. Kad dodirujete vaginu i klitoris, pobrinite se da su vam i prsti (a ne samo jezik) uvijek lagano vlažni. Ovo je posebno važno kod žena koje imaju probleme s vlaženjem: ako žena u početku nije naročito uzbuđena i prirodno ovlažena, vlažne ruke pomoći će da se to dogodi jer su dodiri na suhu kožu dole uglavnom neugodni.
Muškarcima je u prvi tren obeshrabrujuće saznanje da je ženskom tijelu potrebno nešto drugo od muškog, ali to je zapravo dobra vijest: priče o muškarcima koji su instinktivno savršeni ljubavnici su čisti mitovi i svaki početnik koji se dobro edukuje, nakon malo vježbe i ako uloži trud u obogaćivanje palete svojih seksualnih vještina, većinu će žena pretvoriti u stenjuće seksualne boginje.
I ne zaboravite, žene bi voljele kad biste sve to prirodno znali, ali uvijek je bolje pitati ili zamoliti da vas ona vodi svojim prstićima nego da se u sebi dosađuje i o vama u krevetu misli sve najgore.

Mudrost dana

Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


511584