<< 03/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
19.03.2008.

Nove Kamasutra poze

Dijamant
Upute: Muškarac leži na leđima s jastukom koji mu podupire vrat. Žena , okrenuta prema njemu sjeda mu u krilo i svoje ruke i noge polaže na obje strane njegova torza. Jednom kada je duboko unutra, žena se nježno se pomiče u dijagonalnim smjerovima stvarajući tako putanju dijamanta: lijevo, dolje, desno, gore. Ovo je izvanredan način za vježbanje koncentracije i ravnoteže.

 


Uklizavanje
Upute: Žena leži na boku, donja noga neka položena je na pod a gornju nogu se povine u koljenu. On sjeda između ženinih nogu, diže njenu gornju nogu na svoje rame i ulazi. Na taj se način vježbaju bedreni mišići te bočni trbušni mišići kod oboje.

 



Bedro o bedro
Upute: Muškarac leži na leđima, jedna noga mu je ispružena a druga savinuta u koljenu. Okrenuta leđima, žena opkoračuje povinutu nogu, sjeda na njega te se kreće uzduž bedra pridržavajući se za koljeno. Žena na taj način jača abduktore i mišiće stražnjice.

 



Most
Upute: Žena stvara most od svoga tijela na način da se savije u struku, lagano povine koljena a rukama dotiče pod koji služi kao oslonac. Muškarac ulazi odostraga pridržavajući se za ženin torzo. Vježba je izvrsna za jačanje gornjih i donjih trbušnih mišića kod žene.

 


Istezanje
Upute: Žena leži na trbuhu, ispruženih nogu prekriženih na zglobovima i ispruženih ruku tako da su mišići leđa istegnuti ali opušteni. Muškarac liježe na ženu i nogama opkoračuje ženino tijelo. Na taj se način vježbaju mišići leđa kod žene dok muškarac vježba mišiće stražnjice. Naprednije polaznice mogu se odlučiti na ruke u položaju skleka tako da je gornji dio tijela u zraku te na sebi drži i dio muškarčeve težine.

 


Jahač u galopu
Upute: Muškarac leži na leđima, žena klekne na njega okrenuta mu licem. Žena svojim stopalim ‘obgrljava’ muškarčeve noge te se miće stišćući i otpuštajući mišiće stražnjice. Ova vježba je osim za mišiće stražnjice, vrlo dobra i za bedrene abduktore.

 


Penjanje
Upute: Žena leži na leđima sa jastukom koji joj pridržava vrat. Noge su ispružene 90 stupnjeva od tla. Muškarac klečeći ulazi pridržavajući se za ženine gležnjeve te se lagano podiže i spušta. Na taj se način vježbaju muškarčevi mišići stražnjice te bedreni i trbušni mišići kod žene. Naprednije polaznice mogu izmaknuti jastuk te uključiti i gornje trbušne mišiće.

 

Slapovi Nijagare
Upute: Za ovu vježbu potrebno je kadu napuniti toplom vodom i esencijalnim uljima. Muškarac ispruženih nogu sjeda u kadu, žena mu se okreće leđima te povijenih koljena sjeda na njega. Muškarac ju, držeći ju za torzo, polagano diže i spušta a žena uzima tuš i usmjerava ga prema međunožju intenzivirajući tako užitak. Na taj način vježbaju se ženini mišići stražnjice te bicepsi kod muškarca.

 

Krevet
Upute: Žena liježe potrbuške na krevet na način da joj se samo gornji dio tijela nalazi na krevetu a donji visi. Muškarac prilazi, uzima ženine noge, te ulazi, stavljajući noge sa strane svoga tijela. Na taj se način izvrsno jačaju mišići stražnjice te bedara.

 



Mala sirena
Upute: Žena potrbuške liježe na krevet ali ovoga puta donji je dio tijela na krevetu dok gornji dio tijela visi. Muškarac liježe potrbuške na ženu dižući se rukama u sklek te se tako pomiče gore dole. Vježba je izvrsna za jačanje bicepsa i tricepsa.

19.03.2008.

Strast ili ljubav??

Ponašate se čudno, ne možete prestati buljiti i srce vam ubrzano kuca kada se spomene ime te osobe? Možda vjerujete da je to ljubav, ali je velika vjerovatnoća da je to ustvari samo strast. Ako niste sigurni, pročitajte tekst koji slijedi u nastavku. Možda vam neki od ovih savjeta, objavljenih na internetu, otvori oči, te pomogne da lakše definišete ljubavni odnos koji imate sa svojim partnerom.

Kada osjećamo strast prema nekome ponašamo se veoma iracionalno. U tome nema ništa loše, sve dok, recimo, ne završite pred oltarom sa osobom koju kratko poznajete. Pročitajte sljedeće smjernice, i onda prosudite sami.



Ispitajte svoju žudnju
Kada smo zaljubljeni u nekoga obično maštamo o toj osobi po čitav dan, te živimo u uvjerenju da je to naša srodna duša. Ako svaki put maštate šta biste radili sa tom osobom u krevetu, velika je vjerovatnoća da je to samo strast.

Ponašanje u javnosti
Ponašanje parova u javnosti može isto tako biti dobar pokazatelj kakav je njihov ljubavni odnos. Normalno je kada se parovi drže za ruku, gledaju sa pretjeranom nježnošću, ali ako vam se dogodilo da vam neko dobacuje "Uzmite sobu!", vjerovatno ćete se složiti da je to samo strast.

Pokazivanje nježnosti
Izlazite li često? Tepate li jedno drugom? Ako partner osjeća samo strast prema vama, on neće dijeliti svoja razmišljanja sa vama, snove, planove o budućnosti niti željeti da vas upozna sa svojim roditeljima. Zapitajte se da li je to onda ipak ljubav?

Strast kratko traje
Strast obično kratko traje, ona je jaka i snažna, ali i privremena. Prema mnogim istraživanjima strast najviše traje osam sedmica, a njen intezitet najčesće oslabi nakon tri sedmice. Ljubav traje zauvijek.

19.03.2008.

Predigra: ona mrzi...

Tradicionalni odgoj, koliko god mu se opirale, još uvijek mnoge žene sprečava da otvoreno govore o seksu, posebno kad muškarcu treba otkriti da neke stvari loše radi. Mnoge će u takvim situacijama radije ćutati i žrtvovati zadovoljstvo, pogotovo ako je riječ o novom partneru uz kojeg se još nisu opustile, a najgore je kad partner uopće ne opaža da žena ne uživa, kad ne posmatra njene reakcije i ne podstiče je da mu pokaže šta želi i voli.
Ženama je predigra posebno važna jer ako taj dio krene naopako, nisu u stanju da se opuste i vjerovatno neće naročito uživati u seksu. Iako se kaže kako je u seksu svaki čovjek različit, skoro da nema djevojke kojoj ne smeta barem jedan od nabrojanih muških promašaja.

1. Grubost
Muškarci se obično brže napale od žena, a kad su napaljeni, većinom vole malo grublje dodire. Djevojke, pak, kako koja – neke vole sitne grubosti, a neke ne, ali u glavama i jednih i drugih predigra služi tome da bi se dobro napalile, a za to im ipak treba nešto vremena. Jedna od češćih muških grešaka je da sude po sebi te da djevojke dodiruju onako kako bi voljeli da one dodiruju njih. Predigru, naročito ako par još ne poznaje dobro međusobne želje i navike, treba "voziti" polagano i nježno.
Većina djevojka voli da ih na početku nježno dira, a skoro da nema one koja u predigri ne voli da stekne utisak da vam je njeno zadovoljstvo važno. Krenite nježno i polako posmatrajte njene reakcije.
Tokom oralnog seksa je lako shvatiti šta se djevojci sviđa: zanimaju li vas imalo njene reakcije, čak i ako je tiha i sramežljiva, teško će suzdržati uzdahe, promjene disanja ili uvijanje tijelom kad je dobro napaljena - ako tih reakcija nema, djevojka najvjerovatnije ne uživa.

2. Ponavljanje
Mnogi frajeri, uključujući one koji za sebe misle kako su majstori u krevetu, nemaju pojma o još jednoj ženskoj "tajni": kad muškarac jednom skonta (ili kad mu djevojka kaže) da nešto voli, on to najčešće radi predugo i ponavlja u svakoj sljedećoj predigri. Djevojkama to uglavnom nakon nekog vremena prestaje biti napaljivo, pa im čak postaje i dosadno, a posebno im to smeta kod oralnog seksa.
Često ponavljanje istih pokreta djevojkama djeluje previše mehanički jer im je raznovrsnost mnogo važnija nego muškarcima. Mnoge djevojke kažu da im je draže maštovito se samozadovoljavati nego se upustiti u dosadni seks u kojem muškarci znaju samo za dosadne pokrete hopa-cupa naprijed-nazad.

3. Rutina
Parovi koji se dobro poznaju i koji su dugo zajedno obično su se oslobodili sramežljivosti. Međutim, njih čekaju druge zamke – dosada i rutina, a znatno se češće događa da ženama seks postane dosadan.
Pošto muška fiziologija funkcioniše na način da im je za samozadovoljavanje dovoljno samo malo "poraditi" i kako orgazme doživljavaju i nakon višegodišnjeg ponavljanja misionarske poze, teško im je da razumiju ženinu potrebu za raznovrsnošću.
Djevojke su i kod samozadovoljavanja znatno maštovitije pa je normalno da od muškarca u seksu očekuju raznovrsnost i česte promjene. Srećom, kad otkriju nove mogućnosti, i većini muškaraca ovo se više sviđa od rutine u dvije-tri poze.

4. Agresivni oralni seks
Ima žena koje uživaju u seksu i ne pate od problema s doživljavanjem orgazma, koje su otvorene i spremne za eksperimentisanje, ali će vas iznenaditi odbijanjem oralnog seksa.
Puno je mogućih razloga, a najčešći je da to većina muškaraca loše radi. Jedna od osnovnih stvari koje bi svaki muškarac trebalo da zna da radi jeste: malo je reći da se ženama ne sviđaju suha usta i jezik kao i prejak pritisak. Takve greške proizvode potpuno suprotan efekt – djevojke to boli i u sekundi im može potpuno ohladiti želju za seksom.
Prije nego što "glavu zagnjurite dole", popijte dosta tečnosti – slatko piće najbolji je izbor i time je problem suhih usta riješen. Počnite najnježnijim dodirom jezika koji možete zamisliti i pričekajte dok ona ne počne reagovati tako da se počne izvijati prema vama.
Tada možete početi da pojačavate pritisak, ali se držite pravila: nikad je nemojte gristi. Zaboravite zube kad su vagina i klitoris u pitanju: dok žena može uživati u grickanju ostalih dijelova tijela, osjetljivi dijelovi jednostavno su – osjetljivi i pretjerano jak pritisak boli, kao i svaki kontakt zubima. I bradavice su kod većine žena zona koja ne trpi ugrize. To nas vodi do pretposljednje velike muške greške, a to je...

5. Uvrtanje bradavica
Ankete među muškarcima pokazuju začuđujuće rezultate: čak i oni najiskusniji misle da je uvrtanje bradavica napaljivo, dok djevojke likove koji to rade svrstavaju među seksualne neznalice, a taj naoko bezazleni potez neće ih ništa manje ohladiti ili uvrijediti nego ranije greške.
Kao i uvijek ima izuzetaka ali pravilo kojeg bi se muškarci trebali držati je – ako djevojka to izričito ne zahtjeva, ne pokušavajte biti grubi s njenim bradavicama. Žene obožavaju lizanje, sisanje i nježno igranje prstima, pa i nježno dodirivanje zubima ili trljanje prstima, ali ne vole ugrize ili grubi stisak, posebno kad još malo i zavrnete.

6. Gdje je klitoris?
Mitovi o ženskom klitorisu toliko su rašireni među muškarcima da mnogi ne znaju jesu li ga našli ili ne. Istini za volju, nije ga lako naći dok žena nije uzbuđena, posebno što je kod nekih žena dosta duboko usađen. Ne zaboravite da žena dole ima četiri usnice – dvije spoljašnje i dvije unutrašnje. Najlakši način za pronalaženje klitorisa je otvoriti širom oči da biste sljedeći put znali gdje se "magična tačka" nalazi.
Posao ćete olakšati ako je nježno uzbuđujete jezikom i/ili prstima, što će, ako to dobro radite, rezultirati njenim uzbuđenjem i, kod većine žena, nadraženošću klitorisa. Kad je klitoris nadražen, moguće ga je opipati kao sitnu "kvržicu" ispod kože, a kod mnogih žena je vidljiv.
Ne osjetite li ga ili ne vidite, to je prilično dobar znak da ženu niste naročito uzbudili. Kad dodirujete vaginu i klitoris, pobrinite se da su vam i prsti (a ne samo jezik) uvijek lagano vlažni. Ovo je posebno važno kod žena koje imaju probleme s vlaženjem: ako žena u početku nije naročito uzbuđena i prirodno ovlažena, vlažne ruke pomoći će da se to dogodi jer su dodiri na suhu kožu dole uglavnom neugodni.
Muškarcima je u prvi tren obeshrabrujuće saznanje da je ženskom tijelu potrebno nešto drugo od muškog, ali to je zapravo dobra vijest: priče o muškarcima koji su instinktivno savršeni ljubavnici su čisti mitovi i svaki početnik koji se dobro edukuje, nakon malo vježbe i ako uloži trud u obogaćivanje palete svojih seksualnih vještina, većinu će žena pretvoriti u stenjuće seksualne boginje.
I ne zaboravite, žene bi voljele kad biste sve to prirodno znali, ali uvijek je bolje pitati ili zamoliti da vas ona vodi svojim prstićima nego da se u sebi dosađuje i o vama u krevetu misli sve najgore.

19.03.2008.

Torbe i sunčane naočale za ljeto 2008.

Torbe za sezonu proljeće/ljeto 2008. i dalje se smanjuju. Za večernje izlaske su jako male, a za dan veličinu torbe izaberite prema svojim potrebama i željama.

Što se tiče boja, skoro da nema pravila. In su crna, bijela, jarke boje, ali i šarene torbe. Pa čak i one sa životinjskim uzorcima. Ako su uz to s velikom kopčom bit ćete potpuno u trendu.
Ukoliko ste više za elegantan stil izaberite bijelu ili crnu, one se dobro slažu uz većinu odjeće. Međutim, osim što možete u njima izgledati klasično, ako ih kombinirate s cvjetnom haljinom dobit ćete potpuno novi look.

Ako bi radije neku drugu boju prijedlog su pink, narančasta, žuta i crvena. Za razliku od prošlih sezona kada je smeđa  boja bila uglavnom rezervirana za zimsku sezone, ovog proljeća je također in.


Sunčane naočale za proljeće i ljeto 2008. nisu se značajno promijenili u odnosu na prethodne sezone. To znači da će većina moći iskoristiti stare sunčane naočale. No, za one koji žele ili kojima trebaju nove sunčane naočale predlažemo da izaberu naočale u nekom od slijedećih trendova koji se najviše naglašavaju za proljeće i ljeto 2008:

-        Moderne ženske sunčane naočale i dalje su velike. Što veće to bolje. To nije ništa novo jer već nekoliko sezona svi na ulicama izgledaju poput svjetskih zvijezda s velikim tamnim naočalama.

-        Što se tiče boja u trendu su tamne sunčane naočale.  I one bijelih okvira. Nije bitno da li su okrugle ili kockaste, ali bijeli okvir je in.

-        Također i drago kamenje ili pak njegova imitacija na naočalama. Po rubu naočala ili sa strane, ali neka se vide.

-        Jedan od trendova sunčanih naočala ove sezone su i naočale po uzoru na pilote. Pilotske ili popularne policijske naočale ponovno su veliki hit.

19.03.2008.

Frizure i nakit za 2008.

Nakit je u sljedećim sezonama pretjeran, a često i uočljiviji od same odjeće. Zbog toga, bilo da idete na posao, shopping ili večernji izlazak vaš izgled ne može biti potpun bez nakita. Pravi nakit pomoći će vam dati osobnost i bezličnu odjeću pretvorit će u glamuroznu.

Kakav je nakit moderan? Ove sezone po pitanju nakita modna pravila su se promijenila, umjesto određenih boja i oblika, zajednički trend koji su dizajneri predstavili je količina. Što više to bolje. Ove sezone s nakitom ne možete pretjerati.

Frizure: Dva su osnovna trenda koja se spominju za sezonu proljeće i ljeto 2008. kada su frizure u pitanju:
S jedne strane to su pomalo neuredne, lepršave i valovite frizure, dok su to s druge strane geometrijski odrezane frizure, savršeno ravne kose.  Upravo zbog toga ove sezone ćete vrlo lako pronaći frizuru koja je “in“, jer ova dva  osnovna trenda dopuštaju veliku raznolikost i izražavanje osobnosti. 

Boje kose za proljeće i ljeto 2008. su živahne i raznovrsne. Smeđa je dominantna, ali trendi su i nijanse plave.  Uz to sve nijanse crvene, od tamno crvene do bakreno crvene za proljeće i ljeto 2008. su ponovno in. Bitno je da boja nije dosadna i monotona. Također u trendu su neprimjetni pramenovi kao i nijansiranje kose.

Mudrost dana

Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


513896