<< 03/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
17.03.2008.

Za muškarce: 5 najglupljih stvari koje joj ne smijete reći

Nije bitno koliko ste stari, jednostavno ste u jednom trenutku svog života rekli nešto što se nije svidjelo vašem partneru.

U tim trenucima, najblaže što možete doživjeti jeste da ste moron koji ne vodi računa o njenim osjećanjima.

Nije tajna da su muškarci i žene potpuno različita bića. I dok muškarac se može nasmijati i u trenutku zaboraviti izrečeni komentar, žene ovo može opterećivati danima, nedjeljama i mjesecima, uz obavezno prisjećanje i proživljavanje tona koji ste koristili, face koju ste napravili ili gesta kojim ste obilježili ovaj negativan trenutak u vašoj vezi. Nemojte se začuditi ukoliko se posle nekoliko mjeseci partnerka sjeti ovog događaja.


Rečenica br. 1:
"Ne sviđa mi se ta suknja (ili bilo koji dio njene odjeće)" ili "Nadam se da nećeš to nositi večeras?"
I dok muškarac provede maksimum 30 sekundi prilikom oblačenja, provjeravajući samo da li je nešto čisto i ispeglano (u ovu kategoriju ne spadaju metroseksualci), žena može provesti sate i sate razmišljajući o svojoj toaleti, da li se jedan dio slaže s drugim, kada je posljednji put nosila (ako nije buržujka), da li boje oslikavaju njeno raspoloženje itd. Ukoliko ona obuče nešto što ne volite, budite taktični i recite kako je obožavate u nekoj drugoj odjeći. Tako ćete izbjeći mnogo negativne energije u emotivnoj vezi.

Rečenica br. 2:
"Vau, ona je seksi" ili "hajde da probamo u troje"
Ukoliko ne razmišljate i kažete ovako nešto, partnerka će gotovo 100% pomisliti "Ja mu nisam dovoljna". Da biste shvatili kako se ona osjeća, zamislite da ona prokomentariše nekog muškarca u vašoj blizini, pomnožite sa 100 puta i shvatićete kakvu ste glupost izrekli. Ukoliko želite da izbjegnete ovakve situacije, i ukoliko vas partnerka upita da li mislite da je njena drugarica seksi, taktični odgovorite potvrdno, ali uvijek istaknite da vaša partnerka ima neki jači lični kvalitet od drugarice. Tako ćete biti iskreni i još vašu partnerku usrećiti.

Rečenica br. 3:
"Ja tebe ne zaslužujem" ili "Zaslužuješ boljeg od mene"
Bez obzira koliko je ovo tačno, govoreći joj da je iznad vaše lige može je samo uvjeriti u to što joj govorite. Ona sigurno već osjeća da ima može imati boljeg momka od vas. Međutim, ona u vama vidi nešto što ne prepoznaje kod ostalih partnera - možda vaš humor, šarm, vašu sposobnost da je učinite sretnom ženom, itd. Ne potencirajte vaše probleme ili nedostatak samopouzdanja, jer ako joj date razlog, ona će ga jednostvno pronaći da vas ostavi. Ženi je potreban pouzdan muškarac koji treba da odagna njenu sopstvenu nesposobnost ili nedostatak samopouzdanja, a ne plačljivu bebu kome treba mama.

Rečenica br. 4:
"jesi li ustala na lijevu nogu?" ili "jesi li dobila PMS"
Ukoliko primjetite da je neraspoložena, nemojte nikad postaviti ova pitanja. Umjesto da potencirate razloge, i samim tim dovedete do svađe, probajte da ostvarite komunikaciju i natjerate svoju partnerku da priča o svojim problemima.

Rečenica br. 5:
"da li si svršila" ili "da li je bilo dobro"
Kakav ste kreten. Ukoliko u seksu oboje uživate, njeni uzdasi i krikovi govore više od riječi, nemojte nikad postaviti ovako glupo pitanje. Umjesto glupih pitanja, probajte da pronađete način kako da je najbolje zadovoljite u seksu.

Mudrost dana

Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


513901