<< 03/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
15.03.2008.

Erotske maštarije

Treba li ih podijeliti s partnerom? Šta znače erotski snovi? Rađamo se sa sposobnošću da u mašti stvorimo cijele nove svjetove. Postoje li zabranjene misli?

Mašta je dvosjekli mač. Dok s jedne strane potiče izražavanje, s druge strane nas može pretjerano odvojiti od stvarnosti...

Na pitanje treba li s partnerom podijeliti erotske maštarije nema univerzalnog odgovora. Može se dogoditi da ispričane sanjarije izgube svoju čar. Ako inače dijelite sve tajne i snove, nema razloga da mu ne povjerite i ove. Ako mislite da biste partnera mogli povrijediti, zadržite maštarije gdje su i dosad bile. Ponekad se dogodi da se partner osjeti iznevjereno i prevareno te nedoraslo situaciji. Može pomisliti da niste zadovoljni vašim seksualnim životom. Psiholozi često savjetuju da maštarije zadržimo za sebe i njegujemo ih kao pravo malo blago te svakako uživamo.
 
Statistike su pokazale da žene češće sanjaju erotske snove (vjerovali ili ne...). Žene se najčešće prisjećaju bivših partnera ili partnera koji su im pružili poseban užitak. Ponekad je riječ i o tabu maštarijama, koje mogu biti prilično škakljive. Ponekad skrivaju i traume kojih nismo svjesni. Psiholozi naglašavaju da pretjerane erotske fantazije i snovi sami po sebi nisu loši, jer zapravo i ne želimo da se ostvare, već samo uživamo u toj tajnosti.

15.03.2008.

Muškarac za modernu ženu

U današnje vrijeme mnogi muškarci koriste stres kao mjerilo vrijednosti. Ako im mobitel zazvoni dvadesetak puta dok razgovaraju s nekom djevojkom misle kako će je time impresionirati, međutim u današnje vrijeme ništa ne može nekoga toliko impresionirati koliko osoba koja je spremna potpuno se posvetiti drugima.

Muškarac koji se sviđa današnjim ženama je sposoban kontrolirati svaku situaciju, pa tako i rasporediti svoje vrijeme, a ništa nije iritantno koliko arogancija tipa „znaš li ko sam ja“.

Kao što muškarci podsvjesno biraju žene čija linija ističe struk u odnosu na grudi i bokove, tako i žene podsvjesno biraju muškarce koji su „dobrog odgoja“, za koje smatraju kako će biti bolji očevi djeci. Teški i macho muškarci su zanimljivi za djevojčice dok maštaju, međutim odrastanjem one nauče da oni znaju biti neugodni i teže pristojnima.

Osnove „hvala“ i „izvoli“ bi trebale biti toliko automatizirane da se uopće ne dovode u pitanje. Kašnjenje ni u kojem slučaju nije poželjno i ne čini vas važnim ili zauzetim, nego nepristojnim. Posebno je iritantno pisanje sms poruka dok ste u ženskom društvu.  Možda mislite kako tako izgledate traženo i popularno, žene misle da ste osoba koja ne zna organizirati svoj život. Također, sugerira kako ne smatrate ženu u čijem ste društvu zanimljivom.

Poštivanje starijih je nužno. Bilo da se radi o vašim poznanicima ili nepoznatim ljudima. Ženama jednako imponira kada ponudite mjesto u tramvaju ili autobusu starijoj osobi jednako kao da ste i njoj ponudili. Jednako uljudan odnos biste trebali imati i s djecom.

Mnogi muškarci smatraju kako su emancipirane žene izgubile želju da ih se tretira kao dame. Međutim, na taj način pokazujete svoje poštovanje prema njoj. Pridržite joj vrata, ne trebate od toga raditi veliku proceduru (ljubljenje ruke ili izgovaranje rečenice „dame prve“ užasno je iritantno), ali suptilni znaci poštivanja su nužni. Kada pridržavate kaput, učinite to na način da zaista pomognete, a ne polovično i nespretno, tako da od toga napravite cijelu scenu. Prava vještina leži u tome da znate granice. Ustati prilikom upoznavanja je pristojno, međutim stajanje svaki put kada žena ulazi ili napušta prostoriju više sliči na razrede i stroge učiteljice, nego na uljudnost.

Cilj pristojnih manevara trebao bi biti povećanje ugodnosti, a ne stvaranje napetosti.

Šarmeri si jednostavno ne mogu pomoći i zavodit će svaku ženu u prostoriji, međutim pokušajte biti manje transparentni. Šarm ne treba biti performansa. Zavodite samo ženu u čijem ste društvu. Ona mora znati da vam je posebna. Smanjite komplimente njenoj prijateljici, sestri, majci… 

Žene vole više pričati. To može razgovor učiniti dosta napetim jer muškarci obično preferiraju razmjenu informacija, s druge strane žene (iako ne sve) će pokušati iz svake rečenice iščitati skriveno značenje. Dobro bi bilo pokazati da zaista slušate ono što govore i određenu dozu odobravanja. 

15.03.2008.

Pogledaj me u oči i otkrit ćeš me

Već i vrapci na grani znaju da su oči ogledalo duše. Proučavatelji očiju kažu da se karakter čita iz položaja i boje očiju te iz načina gledanja. Možda ne vjeruješ u takve stvari, ali pogledaj malo dublje u nečije oči i saznaj o kakvom se karakteru radi. Ako ništa, bar ćete se zabaviti, ali i bolje upoznati boju, položaj i pogled svojih očiju!


SMJEŠTAJ

Nesimetrične oči – oči ili nisu posve iste veličine ili nisu simetrično smještene. Ove osobe imaju jedinstven način razmišljanja. Stvari mogu vidjeti iz sasvim nove perspektive i zato vrlo često riješe nerješive probleme. Svojom improvizacijom često će te ostaviti bez teksta, a tvoje komentare će analizirati na sasvim neočekivane načine. U svom su pristupu posve nezamjenjivi.

Ukošene prema gore – ove osobe se veliki oportunisti, a pogotovo ako im i obrve prate liniju očiju. Manekenke Elle McPherson i Claudia Schiffer imaju ovakve oči. Osobe s takvim očima uvijek nađu načina da dobiju što žele.

Ukošene prema dolje – ako su oči ukošene prema dolje, osoba uvijek umanjuje svoja postignuća, gotovo nikada ne može reći 'ne' i vrlo često je u milosti i nemilosti drugih.

Simetričan razmak – oči su razmaknute jedno od drugoga za širinu jednog oka, to je idealna mjera, a osoba pravilno rasuđuje i ima racionalan pogled na svijet oko sebe.

Malo razmaknute – što su oči bliže jedno drugom, to je osoba koja ih ima plićih razmišljanja i pogleda na stvari. Također, vrlo je ovisna o obitelji i najčešće je treba doslovno gurnuti od sebe da bi razvila nezavisan život i mišljenje. Za sve ju je potrebno ohrabrivati te ima vrlo malo tolerancije za druge i lako se slomi pod stresom.

Vrlo razmaknute – što je razmak veći, to je osoba tolerantnija i širih pogleda na svijet. Vrlo često jasno pokazuju prijezir prema autoritetima. Postoji li napetost između tebe i ovakve osobe, izgladit ćeš ga nuđenjem alternativnih izbora te razumijevanjem. U školi i poslu im je potrebno mnogo mjesta za djelovanje i ne vole kad im netko stoji iznad glave kako bi mogli istraživati granice svoje kreativnosti. Ponekad imaju preširoko gledanje na stvari.

Duboko smještene oči – ove osobe imaju posesivnu i duboku, ali opet pronicljivu narav. Idealisti su i vrlo se često bave pisanjem i ostalim granama umjetnosti te filozofijom. Također, romantični su do svoje srži. Ovakve oči imaju Omar Shariff i Val Kilmer. Imaju pouzdano rasuđivanje, suosjećajni su i trezveni. Ima li osoba s duboko smještenim očima i uglatu ili okruglu bradu, objema nogama čvrsto stoji na tlu.


POGLED

Nemiran pogled – ako osoba ne može smiriti pogled i gledati te za vrijeme razgovora u oči, želi prikriti svoje ciljeve. Može se raditi i o sramežljivoj ili obeshrabrenoj osobi.

'Pijani' pogled – ima osoba koje izgledaju pijano i ako nisu popile nijednu jedinu kapljicu alkohola. Kapci su im spušteni, a bjeloočnice crvene. Ovakve osobe imaju snažan seksualni nagon, pogotovo ako su im usne pune i lagano otvorene. Osim toga, vrlo često se radi i o lijenim ljudima. U ovakvom pogledu se krije i potištenost te neuspjeh. Ne želiš li samo neobavezni flert – pobjegni od njih glavom bez obzira!

Hladan, prodoran pogled – često je praćen malim zjenicama, a radi se zaista o hladnoj osobi. Ako uz ovo još ima i šiljast nos i uglasto lice, radi se o osobi koja je vrlo nemilosrdna i u fizičkom i u mentalnom smislu. Radi se o nemilosrdnom stvoru!


BOJA

Tamnoplava – radi se o vrlo osjećajnom i nježnom biću, kojem je seksualnost jako bitna u životu.
Svijetloplava – ova osoba voli flert i zanimaju je površni životni užici.

Zelena – imaju mnogo energije i vrlo su inventivni i praktični. Trebat će ti mnogo vremena kako bi razumio spontanu i često svojevoljnu i upornu prirodu zelenookih ljudi. Genijalci vrlo često imaju zelene oči! S osobom sa zelenim očima htio-ne htio moraš izoštriti svoje intelektualne vještine.

Siva – osobe sa sivim očima vrlo su inteligentne i imaju bujnu maštu. One su uglađene i vrlo su izbirljive, bilo da se radi o hrani i piću bilo o prijateljima.

Crna – crne oči su vrlo rijetke i kad ih vidimo rijetko mogu proći neopaženo. Imaju jaku osobnost i svoje stavove iznose otvoreno i jasno, bez uvijanja, bez dlake na jeziku. Imaš li crnookog frenda, već si shvatio da ti koža mora što prije odebljati da bi postao imun na sve njegove opaske.

Smeđa – radi se o prijateljski nastrojenoj osobi. Često nisu baš pričljive pa ostavljaju rezerviran dojam, ali kad ih jednom bolje upoznaš, želiš ih zauvijek imati uza se!

Promjenljiva šarenica – ovaj pojam označava pojavu kad se u šarenici vidi bjelina koja se nalazi ispod nje. Ovakve oči ima Michael Jackson te ih je imala princeza Diana. Radi se o osobi u čijoj se unutrašnjosti događaju jake turbulencije i koja je u velikoj suprotnosti sa svijetom. Po prirodi su duhovni, teško ih je zadovoljiti i razumjeti te imaju velika očekivanja od drugih. I Martin Luther King te Abraham Lincoln su imali ovakve oči.

Mudrost dana

Kad jednoj ljubavi dođe kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je već odavno imali u rezervi.


Klikni za pregled velike slike

H Next Party


513901